2019-05-26 08:12


Se AMÂNĂ din nou. Când se vor restitui DONAȚIILE pentru Cumințenia Pământului

 |  23:21
Se AMÂNĂ din nou. Când se vor restitui DONAȚIILE pentru Cumințenia Pământului

Restituirea donaţiilor pentru "Cuminţenia Pământului" a fost amânată de Guvern prin ordonanţă de urgenţă până la 31 decembrie 2019.

"Guvernul României a adoptat în şedinţa de vineri, o Ordonanţă de urgenţă privind prorogarea unor termene având în vedere faptul că, în prezent, procedura de restituire a donaţiilor pentru Cumiţenia Pâmântului trebuie să fie finalizată până la data de 31 decembrie 2018, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 117/2017", se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii, potrivit News.ro.

Justificarea Guvernului pentru această amânare: "restituirea donaţiilor este o operaţiune amplă şi complexă, presupunând implicarea, alături de Ministerul Culturii şi Identităţii Nationale (MCIN), a unor persoane juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ cu care ministerul a încheiat contracte pentru a sprijini colectarea fondurilor, în numele şi pe seama sa, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 10/2016. Astfel, apare necesitatea prorogării termenului legal instituit, care să permită continuarea restituirii donaţiilor şi în cursul anului 2019, în vederea protejării intereselor tuturor cetăţenilor care s-au implicat în campania de donaţie".

"În lipsa acestor măsuri legislative luate în regim de urgenţă, impuse de o situaţie extraordinară, imprevizibilă, ar fi existat pericolul de a nu putea fi finalizată în totalitate returnarea donaţiilor şi, astfel, în consecinţă, pericolul de a fi prejudiciaţi donatorii. Nu ne puteam permite aşa ceva", a explicat Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz. 

 

Aşadar, termenul prevăzut la art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 117/2017 privind stabilirea măsurilor în vederea asigurării mecanismelor şi a resurselor financiare necesare returnării donaţiilor colectate pentru achiziţionarea unui bun aparţinând patrimoniului cultural naţional mobil clasat în categoria tezaurul patrimoniului cultural naţional mobil, publicată în Monitorul Oficial al României Partea I, nr. 1043 din 29 decembrie 2017, se prorogă până la data de 31 decembrie 2019.

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a restituit suma de 359.473 lei din totalul încasat prin contul deschis la Trezoreria Statului de 370.811 lei.

În vederea protejării intereselor tuturor cetăţenilor care s-au implicat în campania de donaţie, MCIN va continua întâlnirile de lucru şi colaborarea cu toate instituţiile de credit implicate în acţiunea de restituire a donaţiilor efectuate pentru achiziţionarea sculpturii "Cuminţenia Pământului".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-07

TAGURI: amanare, donatii, restituire, cumintenia pamantului, guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
08 Dec 2018

Guvernul zero al plavanului a facut doar prostii si ineptii Acum trebue ca altii sa si bata capul cu golaniile lor de incompetenti La spirale si la baut pisatul sunt experti ,dar la ceva bun nu i duce mintea aia neteda
ANONIM
08 Dec 2018

Cea mai mare TEAPA data de BUBOS in colaborare cu STERPUL NATIUNI....
ANONIM
08 Dec 2018

Cea mai mare TEAPA data de BUBOS in colaborare cu STERPUL NATIUNI....
ANONIM
08 Dec 2018

Acum sterpul sta si se gandeste si rumega 3 luni daca da sau nu da banii inapoi la lume
Random imageUltimele stiri


STARBAG