2020-04-05 22:15

Se începe restaurarea Cetății Râșnov. Președintele CJ Brașov: Va fi un motiv de mândrie și un punct turistic important

 |  12:00
Se începe restaurarea Cetății Râșnov. Președintele CJ Brașov: Va fi un motiv de mândrie și un punct turistic important

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, a anunţat că vor fi începute lucrările de restaurare a Cetăţii Râşnov, după "o lungă luptă" pentru readucerea acesteia în patrimoniul oraşului, care a durat aproape un deceniu.

"Cetatea Râşnov este unul dintre proiectele mele de suflet! Drumul către restaurarea, conservarea şi valorificarea durabilă a Cetăţii Râşnov a început încă din anul 2012, după o lungă luptă pentru readucerea ei în proprietatea oraşului Râşnov! Astăzi, intrăm în linie dreaptă cu lucrările de restaurare prin predarea amplasamentului către constructor, iar lucrările pot începe. La finele acestora, Cetatea va oferi turiştilor ambianţa unui târg medieval fortificat din secolul al XVII-lea, iar râşnovenilor, încă un motiv de mândrie şi un punct turistic important!", a scris Veştea, pe pagina sa de Facebook.

Finalizarea lucrărilor este programată pentru vara anului 2022, conform contractului, în valoare de aproape 20 de milioane de lei, acestea având un termen estimat de 26 de luni.

Până atunci, Cetatea de sus (incinta de vest), adică cea afectată de lucrări, va fi închisă, rămânând deschisă Grădina Cetăţii, în care se vor putea desfăşura, în continuare, evenimentele incluse în agenda culturală a oraşului, printre care Festivalul de Film şi Istorii, Jocmania sau Festivalul de Reconstituire Istorică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine