2020-07-04 00:22

Se modifică concediul la nașterea copilului

 |  19:45
Se modifică concediul la nașterea copilului

Parlamentarii vor să modifice perioada de acordare a concediului parental. Astfel, senatul a aprobat luni o propunere legislativă conform căreia un proaspăt tătic poate cere, timp de două luni, concediu paternal.

"În cazul în care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal plătit de 10 zile lucrătoare. Concediul paternal se acordă, la cerere, în primele două luni de la nașterea copilului, justificat cu certificatul de naștere al acestuia, din care rezultă calitatea de tată a petiționarului. Indemnizația pentru concediul paternal se plătește integral din fondul de salarii al unității și este egală cu salariul corespunzător perioadei respective", se arată în propunerea legislativă adoptată de Senat.

De asemenea, plenul și-a însușit un amendament al Comisiei de muncă, raportoare pentru această propunere legislativă, prin care se elimină din Legea 210/1999, prevederea potrivit căreia tatăl poate beneficia de acest concediu o singură dată. Motivarea Comisiei, agreată de plen, este că în acest fel se elimină discriminarea între copiii aceleiași familii.

Propunerea legislativă va intra în dezbaterea Camerei Deputaților care este for decizional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz