2020-02-17 14:03

Se MODIFICĂ fișa medicală pentru obținerea PERMISULUI auto

 |  23:24
Se MODIFICĂ fișa medicală pentru obținerea PERMISULUI auto

Ministerul Sănătăţii intenţionează să facă schimbări cu privire la modul de obţinere a permisului. Potrivit proiectului de ordin ministerial, fișa medicală pentru obținerea sau schimbarea permisului de conducere va avea o valabilitate de un an, comparativ cu perioada actuală de 6 luni.

Prelungirea termenului îi ajută în primul rând pe cei care susţin examenul pentru permis şi care sunt obligaţi acum reia procedura medicală, dacă nu au reuşit să treacă testul auto. Termenul este valabil şi în cazul în care se preschimbă permisul de conducere. Ministerul introduce şi o nouă testare medicală care se adresează şoferilor profesionişti.

Fișa medicală va include și examinarea de pneumologie pentru cei care conduc camioane sau autobuze, adică pentru categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 și D1E. Şoferii profesioniști vor fi testați obligatoriu şi pentru riscul de apnee în somn.

Decizia este justificată de numărul mare de accidente auto care au drept cauză principală apneea, o oprire temporară a respirației asociată cu o somnolență excesivă pe timp de zi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine