2019-12-05 17:45

Se modifică permisele auto până la sfârșitul anului

 |  14:01
Se modifică permisele auto până la sfârșitul anului

Permisul de conducere se schimbă până la sfârșitul anului și va conține informații în plus despre deținător, cum ar fi date medicale dar și informații despre perioada de utilizare a unor vehicule.

Noile acte care atestă dreptul de a conduce pe drumurile publice vor include coduri numerice care indică date medicale ale șoferului. În permis va scrie dacă șoferul e purtător de ochelari sau lentile de contact, dacă are deficiențe de auz și utilizează dispozitive speciale pentru comunicare, proteze ale membrelor superioare sau inferioare.

De asemenea, permisul va include date despre vehicul, dacă acesta a fost adaptat pentru a putea fi folosit, de exemplu, de persoanele cu handicap și dacă a suferit modificări la pedale de frănâ, acclerație acționată manual, scaun pentru conducător cu înălțime adecvată pentru vizibilitate sau adaptat la forma corpului.

În plus, permisul auto va conține informații despre perioada de utilizare a unor vehicule: limitare la călătorii în timpul zilei sau într-un anumit perimetru, limitare la viteză sau interdicția de a circula pe autostrăzi. De asemenea, permisul va furniza informații clare despre categoriile pentru care poate fi folosit. Noul permis auto va conține, astfel, toate informațiile care apar și în permisele eliberate în celelalte țări membre UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray