2020-07-11 17:52

Se redeschid birourile de ÎNMATRICULĂRI auto

 |  19:14
Se redeschid birourile de ÎNMATRICULĂRI auto

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat că de luni, 18 mai, se vor relua treptat activităţile de relaţii cu publicul la toate serviciile publice comunitare, excepție făcând cele aflate în zone carantinate.

Astfel, se are în vedere creşterea capacităţii de preluare a solicitărilor pe linie de înmatriculări sau preschimbări a permiselor de conducere, deoarece se estimează o creştere semnificativă a solicitărilor pe această linie odată cu relaxarea măsurilor impuse de starea de urgenţă.

„Activităţile se vor soluţiona doar în baza programărilor online -  accesibile pe site-ul instituţiei, www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici, formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcţie de particularităţile spaţiului de lucru cu publicul”, transmite DRPCIV.

În ceea ce priveşte activitatea de examinare pentru permisul de conducere, aceasta ar putea fi reluată de la 1 iunie, în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi distanţare socială.

Prima etapă va reprezenta examinarea la proba practică, pentru cei admiși la proba teoretică. Aici, prioritate vor avea candidaţii afectaţi de măsurile restrictive și cei cărora le-au expirat documentele aflate la dosarul de examinare. Programarea candidaților din această categorie se va face fie din oficiu cu informarea acestora, fie prin intermediul şcolilor de şoferi pe platforma online dedicate.

În a doua etapă se va relua activitatea de examinare - proba teoretică la aproximativ 2 săptămâni, în funcţie de volumul solicitărilor pentru proba practică.

În vederea desfăşurării activităţii de examinare se vor respecta măsurile impuse pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, printre care utilizarea măştilor de protecţie, atât pentru candidaţi cât şi pentru examinatori, dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfăşurarea probei practice și respectarea distanţării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susţinerea probei practice, a mai comunicat DRPCIV.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz