2020-07-07 20:14

Se redeschide circulației noul Pod de la Agigea

 |  13:38
Se redeschide circulației noul Pod de la Agigea

Noul pod de la Agigea, care traversează Canalul Dunăre-Marea Neagră, va fi deschis, duminică noapte, traficului rutier.

"Am venit pe șantier să constat la fața locului cum se încadrează în graficul de execuție lucrările angajate de constructor și după ce ne-am consultat și cu colegii de la Direcția Regională Constanța a CNAIR, am decis ca luni dimineață, la prima oră, să redeschidem circulației pe patru benzi Podul de la Agigea de pe DN 39, ce traversează Canalul Dunăre - Marea Neagră", a spus Cătălin Homor.

Directorul general CNAIR a mai anunțat că în primăvară, când condițiile meteorologice vor fi optime, podul va mai fi închis traficului cel mult 30 de zile, în luna martie sau aprilie, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare și asfaltare a căii de rulare pe sensul de circulație între Mangalia și Constanța.

Pe 15 noiembrie, CNAIR a fost informată de antreprenorul general că finalizase înlocuirea ultimelor două hobane ale podului și intrase în etapa de tensionare a ultimelor două rânduri din hobana A6, compania de drumuri estimând la acea dată că podul va putea fi deschis circulației pe 1 decembrie 2016.

Podul de la Agigea, inaugurat în iunie 1983, a fost construit în trei ani. Este situat la kilometrul 9 al DN 39, care traversează canalul Dunăre - Marea Neagră și face legătura cu localitățile și stațiunile din sudul litoralului.

Lucrările de reparație a căii de rulare și de înlocuire a hobanelor de susținere au început în 2011 și ar fi trebuit finalizate, conform contractului inițial, în februarie 2013.

În paralel, în anul 2010, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța a început lucrările de execuție la cel de-al doilea pod rutier, ce traversează canalul în aval de Ecluza Agigea, și a reușit să-l deschidă circulației pe 15 octombrie 2015, cu trei ani întârziere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz