2020-08-03 16:02

Se schimbă REGULILE privind creșterea porcilor în gospodării

 |  23:04
Se schimbă REGULILE privind creșterea porcilor în gospodării

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară vrea să schimbe modul în care sunt crescuţi porcii în gopodăriile de la ţară. Potrivit unui proiect care urmează să ajungă în Parlament, porcii nu mai trebuie hrăniţi cu resturi alimentare - aşa cum se întâmplă acum în multe gospodarii - iar când intră în adăpostul lor, fermierilor le trebuie un echipament special.

În plus, ţăranii vor avea voie să crească cel mult 5 exemplare pentru consumul propriu, iar cei care vor să îi vândă trebuie să se autorizeze, transmite Protv.

Autorităţile vor să le impună gospodarilor şi reguli mai stricte în privinţa igienei spaţiilor unde cresc porcii. În adăposturile lor nu se va mai putea intra cu încălţămintea şi îmbrăcămintea de pe stradă şi trebuie să existe şi o zonă în care proprietarul trebuie să se dezinfecteze.

Există prevederi şi în ceea ce priveşte numărul maxim de porci care pot fi crescuţi într-o gospodărie. Pentru consum propriu, o familie are voie să ţină cel mult 5. Cei care vor să îi vândă, trebuie să se autorizeze.

Noua lege a porcului le va interzice ţăranilor şi să îşi plimbe porcii prin gospodărie ori să îi lase liberi pe lângă bălți ori pe lângă alte animale.

Noile reguli pe care Ministerul Agriculturii vrea să le transforme în lege sunt necesare şi pentru că România are în continuare o problemă cu pesta porcină. Boala este prezentă în pestre 250 de forcare din 28 de judeţe.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-06Parerea ta...

VIOREL
07 Iul 2020

Porcii vor sa obtina monopol asupra...porcilor .
CIUMA ROSIE
07 Iul 2020

si TEl-DRUM cate miliarde de porci falsi are voie sa gazeze (pe hartie) ca sa fure banii?porcarul din TELE-MORMAN ce mai creste pe hartie la Salcia?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz