2019-10-19 21:07

Se SCUMPESC produsele din PÂINE și făinoase

 |  22:11
Se SCUMPESC produsele din PÂINE și făinoase

Pâinea și produsele făinoase se scumpesc cu până la 10 la sută, anunță patronii din Morărit și Panificație. Susțin că sunt obligați să crească prețurile pentru că plătesc mai mult cu peste zece procente pentru cereale și utilități.

Tradiționala franzelă la un leu începe să dispară din magazine. Pâinea, covrigii, făina și alte produse făinoase se scumpesc din aprilie.

Scumpirea pâinii și a produselor făinoase este și o consecință a creșterii prețurilor la cereale. Este de fapt o conjunctură internațională nefavorabilă. Importatorii se tem că recoltele din Federația Rusă și din alte țări agricole vor fi mai mici decât în anii trecuți din cauza temperaturilor nefavorabile din iarnă.

Românii sunt printre cei mai mari consumatori de pâine din Uniunea Europeană. Iar scumpirile se resimt imediat în bugetul de familie.

Statisticile arată că un român consumă peste 90 de kilograme de pâine pe an, peste media europeană.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-03Parerea ta...

LEVST.
03 Apr 2018

"Frunzulita de urzici,/ noi avem salarii... MARI!///Frunzulita de dudalu,/ O sa fie si mai BINE! pentru ca ce poate fi mai BINE cand se scumpeste si painea!
LEVST.
04 Apr 2018

Nu comva, cine zbiara(ca magarul) ala este?
PENTRU LEVST
04 Apr 2018

Aceasta scumpire arata politica proasta a guvernului. Am exportat grane si scumpim in veselie gazele si electricitatea. Asemenea cantece sa le canti la dv. in familie. Politica ziarului este una proasta pentru ca in ultimul timp accepta injurii si limbaj de ultima speta.
LEVST.
04 Apr 2018

Total de acord, chiar ma intreb de ce?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray