2020-08-04 14:58

Se scumpește căldura și apă caldă în Capitală

 |  10:56
Se scumpește căldura și apă caldă în Capitală

Conducerea societății Termoenergectica a propus un plan în care gigacaloria costă cu 8 lei mai mult, începând de la 1 ianuarie 2020. Este vorba despre majorarea tarifului subvenționat, de la 137 la 145 de lei.

Fără subvenția de 50% acordată de primărie, bucureștenii ar plăti 290 de lei pentru o gigacalorie. Proiectul, care va fi discutat miercuri în CGMB, prevede o majorare progresivă a tarifului, care ar urma să ajungă la 311 lei, în 2044.

Dacă propunerea va fi adoptată, vom asista la prima majorare a prețului căldurii în Capitală, după nouă ani.

Primarul general, Gabriela Firea, amenință că va face o plângere penală împotriva Guvernului, după ce i-a fost refuzată alocarea a 700 de milioane de lei din Fondul de rezervă.

„Eu nu am solicitat niciodată o sumă în plus pe care nu ar merita-o bucureștenii. PMB este singura din țară care nu încasează taxe și impozite, prin lege, sunt încasate de primăriile de sector. (...) Câtă vreme guvernul actual nu va aloca un procent suficient ca să acoperim cheltuile cu serviciile publice, apa caldă și clădura, iluminatul public, serviciul public de transport, cele 19 spitale, 14 teatre, toate investițiile începute în infrastructură. (...) Vom face plângere penală pentru abuz în serviciu, guvernul este obligat să întoarcă Bucureștiului o sumă suficientă. Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB și se întoarce de la Ministerul de Finanțe către Pimăria Capitalei și cele șase sectoare o suma infimă. Bucureștenii sunt dezavantajați”, a declarat Firea.

Întrebată de unde va lua bani pe final de an, primarul general a răspuns: „E foarte dificil să spun în acest moment, avem o rectificare negativă în ședința CGMB. Vom tăia de peste tot. De unde nu pot să tai sub nicio formă și fac apel către domnul prim-ministru, nu putem să tăiem de la spitale, de la termoficare, de la transportul public în comun, nu putem să tăiem toate stimulentele financiare pentru persoanele cu dizabilități. (...) Banii bucureștenilor și banii țării nu sunt propriile buzunare ale politicienilor care se află acum vremelnic la guvernare”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-16Parerea ta...

BUCUREșTEANUL IPOCRIT
16 Dec 2019

Când iarna lipsește de pe meleagurile dâmbovițene ce facem ? O înalta personalitate mediocra a capitalei încearcă din răsputeri sa fure din banul public prin metoda țigănească; se scumpește căldura și apă caldă în Capitală .
MDA?
16 Dec 2019

Bai frate, cum se schimba boii din Guvern intre ei, poc! vin cu masuri drastice, draconice de marire de taxe, tarife plus alte amenintari! DE CE MAMA DRACULUI SE SCUMPESTE? CE? VI SE PAREA CA PLATIM PUTIN? Ce-i aia ma subventie? Ne vedeti milogi si prosti! Dati atunci salarii babane, cam cum aveti voi, PORCILOR POLITICI, pe urma puteti sa scumpiti javrele dracului turbate!!!
CAPUSE
16 Dec 2019

Acum sa ii dea limbi lui Limba lata
ANTO
17 Dec 2019

Femeia asta este incredibil de proasta!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz