2020-07-11 05:00

Secretarul general al ONU susține că nu va renunța, în urma Conferinței de la Madrid

 |  14:40
Secretarul general al ONU susține că nu va renunța, în urma Conferinței de la Madrid

Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite a declarat că este dezamăgit de cum s-a încheiat duminică Conferința ONU de la Madrid, participanții la aceasta nereușind să se pună de acord asupra unor obiective privind schimbările climatice, scrie Mediafax.

Potrivit lui Guterres, comunitatea internațională a pierdut o oportunitate importantă de a afișa mai multă ambiție în lupta împotriva schimbărilor climatice.

"Sunt dezamăgit de rezultatele #COP25", a scris Guterres pe Twitter. "Dar nu trebuie să renunțăm și nu voi renunța", a adăugat oficialul.

Conferința privind schimbările climatice (COP25) s-a prelungit cu două zile peste data programată de încheiere, în contextul divergențelor între participanți pe tema reducerii suplimentare a emisiilor de carbon.

Plenul a convenit, în cele din urmă, să reamintească tuturor celor 200 de state reprezentate la summit să-și onoreze, pe cât posibil anul următor, angajamentele privind înăsprirea obiectivele în plan climatic pentru 2030.

Conform acordului de la Paris privind schimbările climatice, obiectivele pentru anul 2030 trebuie decise în 2020.

Cu toate acestea, o dezbatere crucială privind regulile de tranzacționare a creditelor de carbon a fost amânată până anul viitor.

"Negocierile la Madrid au fost dure. Din păcate, rezultatele nu satisfac progresele urgente necesare pentru protejarea climatului nostru", a declarat ministrul german al Mediului, Svenja Schulze. "Dar sunt fericită că am reușit să ne apărăm împotriva tuturor încercărilor de a diminua importanța Acordului climatic de la Paris", a adăugat oficialul german.

Zilele trecute, observatorii au avertizat în mod repetat că anumite state, mai ales Brazilia, Australia, Arabia Saudită și Statele Unite, au blocat în mod repetat progresul în domenii cruciale.

Redactarea regulilor privind piața carbonului a fost printre cele mai disputate chestiuni la reuniunea ONU, precum și problema modului de finanțare a țărilor mai sărace în vederea atenuării daunelor cauzate de schimbările climatice.

Economiștii sunt de părere că stabilind un preț pe dioxidul de carbon, principalul gaz cu efect de seră, și permițând țărilor și companiilor să tranzacționeze certificate de emisii, va încuraja tranziția de la combustibili fosili la energie regenerabilă.

Următorul summit ONU pe teme climatice va avea loc la Glasgow, în noiembrie 2020.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz