2019-11-18 01:56

Secuii pregătesc un marș și un miting de protest

 |  19:11
Secuii pregătesc un marș și un miting de protest

Consiliul Național Secuiesc a pregătit pentru data de 10 martie la Târgu Mureș, o manifestare pe parcursul a trei ore, care va cuprinde o comemorare, un marș prin oraș și un miting de protest fata de planul de reforma administrativa a României.

"În data de 10 martie 2016 se prevede adunarea la ora 16:00, la Monumentul Secuilor, urmata de un mars pana la Prefectura si un miting in fata Prefecturii Mures. Manifestatia se incheie la ora 19:00, in fata prefecturii (...).

Este mars si miting pentru regionalizare si de protest impotriva actualului plan de reforma administrativa a Romaniei (...). Anul trecut, in 2 martie, am depus la Primaria Targu Mures o declaratie prealabila privind manifestarea din 10 martie 2016 si in luna mai am primit o adresa de neaprobare, de amanare si din acest motiv ne-am adresat instantei, pentru a clarifica din punct de vedere juridic situatia. Motivele invocate de primarie au fost ca noi am depus prea repede declaratia", a spus Liderul Consiliului National Secuiesc (CNS), Izsak Balazs, citat de Ziare.com.

Anul trecut, în data de 10 martie 2014, in timpul unei manifestari de comemorare a secuilor martiri de la Targu Mures, organizata de Asociatia Siculitas, unii participanti, identificati ca apartinand HVIM din Harghita si Covasna, au comis acte antisociale dupa ce au pornit intr-un mars neautorizat prin oras: s-au imbrancit cu jandarmii, au aruncat cu petarde, au cerut anularea Tratatului de la Trianon si au scandat lozinci cu caracter xenofob.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray