2020-07-10 16:50

Şedinţă cu scandal în Consiliul General. Gabriela Firea s-a isterizat public când a fost acuzată de populism

 |  21:01
Şedinţă cu scandal în Consiliul General. Gabriela Firea s-a isterizat public când a fost acuzată de populism

P24

Insistenţa consilierilor generali din opoziţie de a dezbate şi a pune întrebări pe seama proiectelor propuse de primarul general a trezit furia celor de la PSD-ALDE, obişnuiţi să nu comenteze în front când şeful cere orice. Acuzată de populism, Gabriela Firea a vrut să pară fermă, dar a reuşit să se isterizeze public, invocând programul de guvernare locală, care i-ar fi adus succesul în alegerile locale. Ironiile, băşcălia şi obrăznicia PSD-istă i-a făcut pe mulţi consilieri să părăsească sala de consiliu.

Ultima şedinţă de Consiliu General a fost marcată de atitudini sfidătoare ale consilierilor majoritari PSD-ALDE. Gabriela Firea şi preşedintele de şedinţă au frânat cât au putut dezbaterile publice, care sunt, de fapt, esenţa acestor şedinţe. A fost nevoie de mult tupeu din partea consilierilor USB care cereau permanent să fie lăsaţi să vorbească. Ei erau permanent întrerupţi şi bruiaţi de câte ori ridicau probleme serioase, care erau duse în derizoriu de PSD. Liderul grupului USB, Nicuşor Dan, a cerut scoaterea de pe listă a 19 proiecte care erau incomplete şi care necesitau dezbatere publică. Majoritatea a respins cererea, în schimb, a fost aprobată cererea unui consilier PSD, care a solicitat scoaterea altor două proiecte care au fost aspru criticate în presă şi în mediul oamenilor de cultură. Supărarea PSD-istă a pornit de la solicitarea USB a unui raport complet privind situaţia din cele 19 spitale şi motivele pentru care s-a ajuns la aceste alocări. Consilierilor USB li s-au alăturat cei de la PNL care au cerut o analiză de oportunitate a alocărilor bugetare pentru achiziţia unor echipamente medicale. “Este o listă de cumpărături ce ne-aţi prezentat”, a replicat liberalul Ciprian Ciucu.

Primăriţa crede în Moş Crăciun

În loc de explicaţii, Firea a început să acuze, în special pe Nicuşor Dan: “USB ne-a obişnuit să nu voteze proiecte bune pentru bucureşteni”, “faceţi mereu un proces de intenţie primarului general”, “USB urmăreşte menţinerea situaţiei actuale”, “am fi lucrat bine dacă acă aţi fi acceptat să fiţi viceprimar, mi-aş fi dorit acest lucru”, “din ianuarie nu vom mai lucra împreună”. Din obedienţă, în corul acuzaţiilor a intrat şi viceprimarul Aurelian Bădulescu, care a continuat politizarea discuţiilor, urmat de Anca Florea, care a vorbit despre “deranjul din decembrie 1989” şi de faptul, important de altfel, că a fost medic înainte să intre în presă, de unde trebuia să ghicească toată lumea că alocările de 15 milioane din acest an şi altele de 130 de milioane pentru anii următori trebuie făcute fără explicaţii şi justificări. Pentru PSD nu a contat faptul că popularul Lucian Iliescu a întrebat de ce nu funcţionează computerul tomograf de la Spitalul Colentina, cumpărat în urmă cu cinci ani din alocarea bugetară a Consiliului General, şi de ce este închisă o secţie de chirurgie ORL. Câteva promisiuni ale directorului Administraţiei Spitelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti (ASSMB), Emanuel, Gabriel, Botnariu au încheiat discuţia. Nicuşor Dan a ţinut să amintească faptul că “USB doreşte o notă justificativă ca să voteze proiectul şi a spus că “facem managementul banului public, nu de Moş Crăciun”. Firea nu a rămas datoare, ducând discuţie în derizoriu. “Moş Crăciun există”, a concluzionat ea. Fe reţelele de socializare au început rapid ironiile, ceea ce a înfuriat-o şi mai mult pe primăriţă. “Cine mă critică îl voi da afară, nu am fumat niciodată şi mergem la analize”, a reacţionat Firea la băşcălia de pe Facebook, în care era suspectată că ar fi fost drogată. Proiectul a fost votat de majoritatea consilierilor generali.

De la teatru la cutremur

Înfiinţarea unui teatru al dramaturgilor români a născut aceleaşi discuţii încinse, unii consilieri apreciind că mai utile ar fi nişte centre culturale în fiecare sector. Potrivit obiceiului, Gabriela Firea îi aduce în sală pe actori şi directori de teatru să-şi susţină cauza, adică să primească mai mulţi bani. Primăriţa a venit cu aceleaşi explicaţii “este un vot de pricipiu”. Multe critici a primit şi proiectul de înfiinţare a Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Liberalii au cerut o dezbatere publică pentru oportunitatea acestei instituţii şi i-au cerut Gabrielei Firea să ceară colegilor săi îmbunătăţirea cadrului legislativ, deoarece în fiecare an au fost alocaţi bani pentru consolidarea clădirilor şi foarte puţine au fost executate. Vasile Gherasim a spus că această instituţie va trebui să fie pregătită pentru eventualitatea în care în Bucureşti vor fi 1.000 de sinistraţi, să se ştie unde va fi dus molozul rezultat în urma dărâmării clădirilor etc. S-a ajuns până la pariuri. Robert Turcescu, PMP, a pus pariu cu Firea că viitoarea instituţie nu va rezolva nimic în materie de consolidarea clădirilor cu risc seismic din Capitală. Primăriţa a invocat din nou votul de principiu, dar consilierii i-au reproşat că actele administrative trebuie să aibă consecinţe juridice şi nu se poate vota ceva fără un buget alocat, organigramă şi un regulament de funcţionare. Proiectul a fot votat de majoritate. După acest proiect, opoziţia a ieşit din sală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-09-22Parerea ta...

PENTRU CARACATITA PRIMARIEI
23 Sep 2016

NIMENI NU MAI LUCREAZA SI SEMNEAZA NIMIC . TOTI SE SABOTEAZA UNUL PE ALTUL . LUCRARILE AU 4 - 6 LUNI 1 AN SI NU VREA SA SEMNEZE . AR FI TREBUIT SEMNATE IN MAXIM 30 ZILE . NIMENI DIN BIROURI NU RASPUNDE LA TELEFON SA I-TI DEA APROBAREA SAU RASPUNSUL . TOATA LUMEA FUGE DE MUNCA SI RASPUNDERE . BIROURILE CARE TREBUIE SA DEA RASPUNSURILE TREBUIE SA AIBA REPREZENTANT IN ZIUA SI ORA PLANIFICATA DE LUCRU , JOS LA INTRARE .
CROCODILUL FLAMAND
23 Sep 2016

CINE DRACU V-A LUAT MINTILE SA VOTATI TROMPETA-TV DIN BORDELUL KOMINTERNIST DE ILFOV....RETARDATI SI DEMENTI SPALATI PE CREIERI CARE AU VOTAT ASA CEVA..PLUS O ARMATA DE JEFUITORI DIN BANII PUBLICI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz