2020-05-27 04:02

Semnal de alarmă: clădire aflată în arie protejată, demolată în totalitate

 |  17:15
Semnal de alarmă: clădire aflată în arie protejată, demolată în totalitate

Reprezentanţii Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul” atrag atenţia că sâmbătă, 5 iulie, clădirea din strada Semilunei nr. 1 (situată în zona construită protejată nr. 39 Armenească) a fost demolată în totalitate, deşi există doar autorizaţie pentru consolidare şi supraînălţare.

„Teoretic, există cinci instituţii care pot opri lucrările în astfel de situaţii: Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul de Stat în Construcţii, Ministerul Culturii, Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti, Parchetul. În practică, ultimele patru instituţii nu au serviciu de urgenţă în weekend, iar Poliţia Locală nu funcţionează decât cu agenţi de ordine publică, care refuză să oprească lucrările fără autorizaţie. Deşi a fost apelat serviciul de urgenţă 112, lucrările au continuat în cursul zilei de sâmbătă”, spune Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei.

El atrage totodată atenţia şi asupra unei clădiri din str. Carol Davila nr. 21, unde nu s-a respectat legea. Printr-un proces-verbal din 8 ianuarie 2013 Inspectoratul de Stat în Construcţii a oprit lucrările la construcţia din str. Carol Davila nr. 21, apreciind că autorizaţia de construire a expirat în 2 septembrie 2012. Inspectoratul de Stat în Construcţii a semnalat Parchetului infracţiunea de continuare a lucrărilor fără autorizaţie. În data de 6 martie 2014 Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a constatat şi ea că lucrările la construcţia din str. Carol Davila nr. 21 se desfăşoară fără autorizaţie şi a semnalat Parchetului infracţiunea de continuare a lucrărilor fără autorizaţie. În ciuda acestor acte lucrările la construcţia din str. Carol Davila nr. 21 au continuat zilnic din ianuarie 2013 până în prezent.

„Cele două cazuri sunt exemplificative pentru bunul plac şi lipsa de autoritate în domeniul construcţiilor în România”, conchide Nicuşor Dan. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine