2020-05-30 21:28

Senatul A ADOPTAT tacit ca limba MAGHIARĂ să devină OBLIGATORIE în instituțiile publice

 |  00:11
Senatul A ADOPTAT tacit ca limba MAGHIARĂ să devină OBLIGATORIE în instituțiile publice

Scandal după scandal legat de pretențiile conaționalilor noștri maghiari: Senatul a adoptat tacit modificarea Codului Administrativ propusă de UDMR, care prevede că autoritățile sunt obligate să folosească limba minorităților în anumite zone, potrivit stirileprotv.ro.

Este a doua inițiativă a UDMR adoptată tacit prima cameră sesizată, după ce Camera Deputaților a uitat de propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al Ținutului Secuiesc.

Art. 94. — Folosirea limbii minorităţilor naţionale

(1) În unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local sau judeţean, precum şi prefecturile, serviciile publice deconcentrate, Inspectoratele Judeţene ale Poliţiei Române, au obligaţia să asigure în raporturile cu aceştia, folosirea limbii minorităţii naţionale respective, în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale prezentului Cod şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte.

(2) Autorităţile şi instituţiile publice, precum şi celelalte entităţi juridice prevăzute la alin. (1), prin hotărârea organelor lor deliberative sau după caz, organelor de conducere pot decide asigurarea folosirii limbii minorităţilor naţionale în unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale nu ating ponderea prevăzută la alin. (1).

Citește și: Lovitură dată de Ludovic Orban! A numit un apropiat de al lui Donald Trump în funcția de consilier de stat

(3) Autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate in subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local sau judeţean prevăzute la alin.(l), prin hotărârea organelor lor deliberative sau după caz, organelor de conducere pot adopta şi folosi, alături de însemnele oficiale ale României şi alte însemne, simboluri care să exprime identitatea etnică, istorică, culturală şi economică a cetăţenilor aparţinând minorităţii naţionale, locuitori ai unităţii administrativ-teritoriale în cauză.

Proiectul legislativ a fost adoptat tacit pentru că Senatul a uitat efectiv de el. Propunerea nu a fost dezbătută și votată în termenul legal.

Este acum rândul Camerei Deputaților să îndrepte această eroare a Senatului. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-02Parerea ta...

VIOREL
02 Mai 2020

Foarte bine,este o limba interesanta,de circulatie mondiala si trebuie sa ne conformam.Toti romanii o vor invata cu devotament,urmeaza sa mutant si capitala la Budapesta.
COMISARUL PARAIPAN
02 Mai 2020

cata limba maghiara stiu tiganii astia din ciuma rosie psd-ista? ei nu vorbesc nici macar romaneste.Concluzia?-legea se va intoarce inapoi si ciuma rosie merge la puscarie
MARCEL
02 Mai 2020

În UNGARIA, SERBIA, Etc. Minoritatea Romănă Nu are drepturi. Oare noi suntem proștii Europei sau Multi membrii din Parlament sunt corupti. Dau drepturi în nestire minorității maghiare ca asa cere UDMR....PACAT ...Imi pare rău ca am votat. PSD estu in stare de orice pentru voturile UDMR. Trădare se poate numii acest lucru.
CAPUSE
02 Mai 2020

Moghiorosi din Buda , ii privesc ca niste tigani aruncati , hoti , excroci , venetici , expatriati din cauze legale . Daca se duc in Buda zic ca sunt slugi si vorbesc moghiorosi curcit moldoveneste . Nici nu ii baga ii seama . Au si ei tigani bastinasi
RASA FLORIN
03 Mai 2020

Numa așa va incepe un război in această țară ...
NEAM TIGANESC
03 Mai 2020

Nu intelegem de ce se mai acorda 2% din PIB-ul Romaniei pentru Securitate si Aparare ? Cand Tu ca Guvern, Parlament si Partide Nationale sunte-ti de-acord sa promulgati astfel legi incat sa va vindetisinguri sub forma tacita tara ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine