2020-06-04 09:01

Senatul a respins ordonanţa care restrângea categoriile beneficiare de ajutoare pentru încălzire

 |  18:38
Senatul a respins ordonanţa care restrângea categoriile beneficiare de ajutoare pentru încălzire

Plenul Senatului a respins ieri cu 52 de voturipentru şi 48 împotrivă Ordonanţa de Urgenţă 86/2010 prin care a fost restrânsnumărul persoanelor care beneficiază de ajutor din partea statului pentruîncălzirea locuinţei, decizia finală urmând a fi luată de către CameraDeputaţilor.

Ordonanţa de urgenţăprevedea o reducere a costurilor referitoare la acordarea ajutoarelor deîncălzire, fiind estimată o economie pentru acest an de 10,6 milioane de leidin bugetul de stat şi 27,6 milioane de lei din transferuri către bugetelelocale. Totodată, pentru anul 2011, se prevedea o economie de 26,4 milioane delei din bugetul de stat şi 70 milioane de lei din transferuri către bugetelelocale.

Astfel,ordonanţa instituie o serie de criterii prin care sunt "focalizate"ajutoarele de încălzire doarcătre persoanele cu situaţie materialăprecară, respectiv cu un venit maxim lunar de 615 lei, în condiţiile în careExecutivul a constatat că în 2009 circa 10% dintre beneficiarii ajutoarelor deîncălzire au avut venituri nedeclarate şi bunuri care depăşesc pragul maximstabilit de lege.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine