2019-10-17 11:11

Sfaturile POLIȚIEI pentru a ne feri de SPĂRGĂTORI. Ce ar trebui să facem ca să nu devenim VICTIMELE lor

 |  18:00
Sfaturile POLIȚIEI pentru a ne feri de SPĂRGĂTORI. Ce ar trebui să facem ca să nu devenim VICTIMELE lor

Potrivit Poliţiei, principalele moduri de operare folosite de spărgători sunt furtul prin efracţie, furtul cu chei potrivite, furtul prin escaladare şi furtul prin împrietenire sau folosirea unor false calităţi, informează News.ro.

Pentru a nu deveni ţinta hoţilor, Poliţia le recomandă oamenilor să nu permită accesul în locuinţă celor care vin să prezinte diverse "promoţii”, campanii în scop caritabil sau celor care pretind că reprezintă diverse instituţii, dar nu se pot legitima.  

Uşile de acces trebuie să fie confecţionate din materiale rezistente la solicitări mecanice şi termice şi este bine să fie prevăzute cu sisteme de închidere securizate, eventual cu închidere în mai multe puncte, prevăzute cu chei care nu pot fi uşor multiplicate, cu şilduri antiefracţie, care să nu permită ruperea butucului yalei. Balamalele trebuie să fie solide şi să aibă o bună fixare în toc şi uşă, orice încuietoare devenită nefuncţională trebuie să fie înlocuită de îndată, iar dacă se pierd cheile trebuie înlocuite imediat încuietorile. 

De asemenea, trebuie închise uşile de la subsoluri, terase şi anexe, în curte sau de la intrările suplimentare şi este de folos montarea unui sistem de alarmare şi supraveghere video în locuinţă sau afară, care să înregistreze orice activitate. Dacă locuinţa are grilaje metalice la uşi sau ferestre, acestea trebuie să fie bine încastrate în zid. Totodată, este utilă prezenţa unui câine de pază.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-30Parerea ta...

LEVST.
30 Apr 2018

"Cea mai buna aparare, este atacul!"( oricum, numai ageamiii sau superghinionistii nu reusesc o spargere, orice system de aparare- se stie- este pentru oamenii cinstiti nu pentru hoti, pentru hoti, aceste sisteme sunt o provocare plina de excitatii...)
Doresc sa comentezMAI VECHI...

În sfârşit, o reacţie normală! Felicitări şoferului RATB de pe linia 182 care joi a oprit autobuzul în faţa secţiei de Poliţie. Deşi în mod normal înjurăm şoferii că ori vin prea târziu, ori sunt autobuzele superaglomerate, de data asta chiar merită aprecieri
26 Iun 2014 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray