2020-02-17 23:08

Siguranţa elevilor

 |  18:29
Siguranţa elevilor

Cum şcoala a început de aproape o săptămână, astăzi vă vom prezenta câteva recomandări destinate elevilor,dar adresate părinţilor. Ne vom referi la alegerea drumului între casă şi şcoală.

Pentru cei mai mici dintre elevi,cât şi pentru cei care au schimbat programul zilnic de învăţământ trecând laprogramul de după-amiază, drumul între casă şi şcoală poate fi o experienţă,dacă acesta este parcurs de unul singur.

Este recomandat ca în primelezile de şcoală părinţii să însoţească copilul şi împreună cu acesta săstabilescă traseul cel mai puţin expus pericolelor, pentru că nu întotdeaunadrumul cel mai scurt este şi cel mai bun!

Alegeţi pentru deplasareacopilului la şcoală drumul cel mai frecventat de trecători (drumul principal),evitaţi zonele neluminate sau pe care le apreciaţi nesigure (zone părăsite saurău-famate, şantiere, locuri unde sunt câini agresivi etc.) şi încurajaţicopilul să-şi găsească parteneri de drum alţi colegi de clasă sau de şcoală. Peaceştia e bine să-i cunoaşteţi şi dumneavoastră!

Odată ce aţi stabilit traseul şiaţi cronometrat timpul necesar parcurgerii lui puteţi avea controlul deplasăriicopilului (iar în caz de întârzieri nejustificate să puteţi interveni).

Recapitulaţi împreunăprincipalele reguli de circulaţie atunci când traseul presupune traversareaunor străzi. Evitaţi, pe cât posibil, un traseu care implică foarte multeintersecţii sau schimbul mai multor mijloace de transport.

Învăţaţi copilul să evite oriceîmprejurare conflictuală care poate apărea pe drumul către şcoala sau casa, iardacă se simte în pericol, să apeleze la poliţişti sau, în lipsa acestora, lacetăţenii care sunt împreună cu copii.

Copilul va trebui să cunoascăadresa unde locuieşte şi numerele de telefon ale părinţilor. Dacă i-aţicumpărat un telefon mobil, învăţaţi-l că acesta, cât şi alte obiecte de valoaretrebuiesc ţinute în ghiozdan, iar folosirea lor pe strada să o facă numai lanevoie. Asta pentru a nu atrage atenţia hoţilor!

Dacă pe traseul către casa suntparcuri sau locuri de joacă va trebui să stabiliţi împreună cu copilul dacăacesta se poate opri să se joace şi cât timp va aloca pentru aşa ceva.

Dar despre timpul din curteaşcolii şi alte recomandări legate de timpul liber vom vorbi în rubricaviitoare.

Dacă nu sunteţi convins căcopilul dumneavoastră e pregătit de o asemenea experienţă, apelaţi la sprijinulunor rude sau firme specializate pentru transportul de acasă la şcoală şiînapoi.

Rubrică realizată împreună cuInstitutul de Prevenire al Poliţiei Române


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-11-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine