2020-07-07 02:01

Sindicaliştii de la metrou au avut dreptate. Mizeria din staţii este tot mai mare

 |  14:05
Sindicaliştii de la metrou au avut dreptate. Mizeria din staţii este tot mai mare

Serviciul de curăţenie din staţiile de metrou lasă de dorit. În urmă cu câteva săptămâni Uniunea Sindicatelor Libere Metrorex (USLM) a reclamat externalizarea acestui serviciu către o firmă de casă a conducerii Metrorex, Libro Events, care se ocupă de catering. Liderul USLM, Ion Rădoi, spunea că “Libro Events nu poate asigura cu 50 de angajaţi curăţenia, aşa cum o făcea Romprest”. Externalizarea curăţeniei a însemnat disponibilizarea a peste 300 de oameni. “Se anulează contracte comerciale ca să fie preluate de oameni cu adresă clară. Aşa s-a întâmplat şi cu această secţie care se ocupa cu curăţenia în metrou. De o săptămână nici nu există acoperire, ca număr de personal, pentru toate staţiile şi depourile. Contractul este în curs de derulare cu o firmă de catering pentru 3 luni şi nu ştim ce se întâmplă după aceste trei luni. Când ai administrator de firmă un fost director de cantină cui să-i dai?”, a mai spus Ion Rădoi la sfârşitul lunii aprilie.

În replică, şeful Metrorex spune că vina aparţine firmei Romprest, care a blocat licitaţia pentru serviciile de curăţenie prin contestaţii. Aurel Radu, directorul general al Metrorex, susţine că preţul plătit acum pentru asigurarea curăţeniei în staţiile de metrou este de 12 ori mai mic faţă de cel practicat anterior, dar se face doar “strictul necesar”. El mai spune că, din acest motiv, până la soluţionarea contestaţiilor şi stabilirea câştigătorului licitaţiei, Metrorex a apelat la serviciile altei firme pentru asigurarea curăţeniei la metrou, pentru trei luni. Într-un comunicat al Metrorex se arată că la sfârşitul anului 2013 s-a organizat o licitaţie deschisă pentru asigurarea serviciului de salubrizare a spaţiilor publice din metrou, care a fost contestată.

Potrivit informaţiilor disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (S.E.A.P.), Metrorex a atribuit firmei Libro Events, prin cumpărare directă, două contracte, unul pentru servicii de colectare şi evacuare deşeuri şi igienizare grupuri sanitare, în valoare de 96.900 lei, şi unul pentru servicii de curăţenie spaţii publice, pe magistralele de metrou, în valoare de 108.000 lei. Cele două contracte au fost atribuite pe 8 aprilie 2014 şi au fost încheiate pentru o perioadă de trei luni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-23Parerea ta...

NINA
24 Mai 2014

Sunt bani la CFR Calatori , dar pentru “smenuri”? Hotie la drumul mare? Dl.Sova chiar nu vede,chiar nu aude? “Directorul CFR Călători, Valentin Dorobanţu, a încredinţat ilegal unei firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaţii automotoare a cărui valoare poate ajunge la 20.000.000 de euro. Imediat după ce Gruia Stoica a fost reţinut pentru încercarea de trucare a unei licitaţii de transport feroviar de marfă, directorul CFR Călători, Valentin Dorobanţu, a încheiat un acord-cadru pentru reparaţii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul gălăţean, dar care până acum nu a mai efectuat asemenea servicii feroviare. Încredinţarea acestui contract a fost pregătită cu mult timp înainte de semnare de către Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează în zona transportului feroviar de călători. Practic, directorul de la CFR Călători a făcut demersuri serioase încă din vara anului trecut pentru a ajuta firmele lui Gruia Stoica să prospere pe spatele companiei de stat.”
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz