2020-01-27 11:35

Sindicaliștii din administrația publică intră în grevă

 |  12:53
Sindicaliștii din administrația publică intră în grevă

Membrii de sindicat ai Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA) vor intra în grevă, marți, timp de o oră de la începutul programului de lucru, se arată într-un comunicat de presă emis de FNSA.

Potrivit comunicatului, membrii de sindicat ai FNSA vor intra în grevă, marți, timp de o oră de la începutul programului, ca urmare a declanșării de către FNSA a conflictului colectiv de muncă și a faptului că în cadrul întâlnirii de săptămâna trecută cu ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, nu s-a ajuns la un consens în cadrul procedurii de conciliere.

Sindicaliștii FNSA susțin că salariații din administrația publică locală din România sunt cea mai slab plătită și discriminată categorie de salariați din sistemul bugetar, majoritatea având venituri salariale brute apropiate ca valoare sau egale cu salariul minim burt pe economie (1.250 de lei pe lună).

"Prin adoptarea OUG nr. 20/2016 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, personalul care își desfășoară activitatea în consiliile județene și primăriile de pe întreg teritoriul țării a fost vădit discriminat în raport cu angajații din administrația centrală (care au beneficiat de creșteri salariale de până la 70%)", se arată în comunicat.

Sindicaliștii FNSA doresc majorarea salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului din administrația publică locală cu 25% și acordarea normei de hrană pentru toți salariații, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre cei care primesc și cei care nu primesc acest drept.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine