2020-02-19 17:56

Sindicaliştii ies în stradă, în 7 octombrie, nemulţumiţi de Legea salarizării

 |  18:59
Sindicaliştii ies în stradă, în 7 octombrie, nemulţumiţi de Legea salarizării

Sindicaliştiiorganizează un miting în Capitală, pe 7 octombrie, de Ziua Internaţională aMuncii Decente, nemulţumiţi de noul proiect al Legii salarizării, arătând că noileprevederi vor duce la salarii mai mici de anul viitor pentru toţi bugetarii.

Vicepreşedintele"Cartel Alfa" Petru Dandea a declarat, ieri, într-o conferinţă depresă, că s-a decis, în 30 august, în Comitetul Confederal, organizarea unuimiting pe 7 octombrie, iar după 15 septembrie este luată în calcul declanşareaunei greve generale în sistemul public pe termen nedeterminat. Dandea spune căîn luna septembrie va fi o presiune suplimentară pe toţii angajaţii dinsistemul public, pe lângă măsurile de reducere a salariilor cu 25 la sută, ceeace îi va determina să participe în număr foarte mare la acţiuni de protest multmai dure decât cele organizate până în prezent. "Va fi o grevă generalăde-adevăratelea de această dată, toţi salariaţii din sistemul public vorîntrerupe activitatea pe termen nelimitat", a mai spus Dandea. Potrivitsindicatelor, Executivul consideră căeste în zadar tot dialogul cu sindicatele privind Legea salarizării din 2009 şia prezentat două proiecte de lege privind salarizarea bugetarilor care, înopinia sindicatelor, schimbă în mare parte principiile Legii 330.

Sindicaliştiispun că simplele mitinguri nu au influenţă asupra guvernanţilor, de aceea vorrecurge la acţiuni mai dure, exemplificând prin proteste pe mai multe zile, cumau fost cele din 1994, din faţa Guvernului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine