2019-08-18 20:17

Sindicatele de la METROU rămân pe poziții și vor declanșa de miercuri GREVA GENERALĂ

 |  15:08
Sindicatele de la METROU rămân pe poziții și vor declanșa de miercuri GREVA GENERALĂ

Sindicaliștii de la metrou vor declanşa greva generală începând de miercuri 21 noiembrie, zilnic, între orele 04:00 şi 16:00, informează un comunicat al USLM.

„Referitor la Comunicatul de presa Metrorex prin care opinia publică a fost informată că „Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment”, vă comunicam şi alte câteva detalii privind decizia Tribunalului Bucuresti: „ ... respinge cererea de încetare a continuării acţiunilor de grevă intemeiate pe greva de avertisment ca prematur formulată”, precum şi „ ... respinge in rest actiunea (Metrorex) ca fiind neintemeiata”. În aceste condiţii, conform adresei USLM nr. 324/16.11.2018, inregistrata la Metrorex sub nr. 3858/16.11.2018, miercuri 21.11.2018, la metrou va fi declansata greva propriu-zisa pe termen nelimitat, zilnic intre orele 4:00 – 16:00. În conformitate cu legea avem acest drept”, se arată într-un comunicat.

Sindicaliştii spun că sunt dispuşi în continuare la negocieri, „mai ales că din informaţiile difuzate în presă, chiar azi urmeaza a fi schimbata atat conducerea Ministerului cat si cea executivă, conditii in care suntem nevoiti sa asteptam intalnirea cu noile organe de conducere si apoi ne vom pronunta daca sau nu vom declansa greva propriu-zisa”.

Metrorex a anunţat luni că Tribunalul Bucureşti a declarat nelegală greva de avertisment declanşată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) în 15 noiembrie, grevă care ar trebui să aibă loc miercuri. ”Potrivit instanţei, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social. Instanţa “constată nelegalitatea declarării şi declanşării grevei de avertisment in data de 15.11.2018, între orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA””, se arată în comunicatul publicat luni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-19

In legatura cu acest articol...

Firea, APEL pentru rezolvarea conflictului de la metrou: Bucureştiul va fi afectat direct şi dacă cineva acolo sus face un calcul cinic

GREVA de avertisment de la metrou a fost declarată nelegală de Tribunalul Bucureşti
Parerea ta...

COADA DRACULUI
20 Noi 2018

BA DAR FIARELE SI METROUL ESTE AL LOR , DE LA MASA > SA BAGE SABOTI DE LEMN IN FATA ROTILOR , DE LA METROU . LA FEL CA PROLETARI COMUNISTI , SABOTORI , LA RAZBOIELE DE TESUT
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray