2020-02-24 06:49

Sindicatele îşi menţin decizia de a protesta, nemulţumite de rezultatul discuţiilor cu Emil Boc

 |  19:20
Sindicatele îşi menţin decizia de a protesta, nemulţumite de rezultatul discuţiilor cu Emil Boc

Sindicatele îşi menţindecizia de a protesta, în urma întâlnirii de sâmbătă cu premierul Emil Boc,susţinând că nu au obţinut decât promisiuni care nu sunt legate de bani"şi că Guvernul ar intenţiona să îngheţe salariul minim pe următorii ani.

PreşedinteleCartel-Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, la , că sindicatele i-aucomunicat premierului că nu se pune în discuţie anularea acţiunilor de protestpentru perioada următoare.

"Am constatat olipsă de responsabilitate a Guvernului. Nu se doreşte combaterea evaziuniifiscale. Vor să îngheţe salariul minim pe următorii ani, ceea ce înseamnă ostimulare a evaziunii fiscale, justificând că nu au capacitate. În sectorulbugetar nu se vrea revenirea la salariile din 2009. Angajaţii vor fi penalizaţişi în 2011", a spus Bogdan Hossu.

Liderul sindical aarătat că procenul prevăzut pentru cheltuielile pentru învăţământ şi sănătate -sectoare prioritare - va fi diminuat până în 2013, astfel că se va ajunge la oalocare de 2,3% din PIB, ceea ce însemană o reducere a puterii de utilizare abanilor care se poate realiza ori prin reducerea salariilor, ori prin reducereanumărului de anagajaţi.

Hossu a precizat că înurmătoarele două săptămâni Cartel-Alfa va scoate în stradă aproximativ 26.000de oameni şi a îndemnat cetăţenii să reacţioneze pentru că "altfel,neieşirea în stradă înseamnă o acceptare tacită a măsurilor Guvernului".

La rândul lui, liderulConfederaţiei Sindicale Democrate din România (CSDR), Ioan Baciu, a declarat căpremierul nu a vrut să discute decât punctele care nu implică alocarea de bani,el angajându-se însă ca tot ce înseamnă legislaţia muncii să fie modificat şipus în concordanţă cu ceea ce înseamnă legislaţia europeană.

În privinda creşteriisalariului minim, premierul nu a acceptat nicio propunere, urmând casindicatele să aibă o întâlnire cu patronatele pe această temă, a adăugatliderul CSDR.

Potrivit acestuia, EmilBoc le-a spus sindicaliştilor că pe legea pensiilor nu se mai poate discutapentru că aceasta este deja la Curtea Constituţională.

La întâlnirea de laPalatul Victoria a fost prezent şi ministrul Muncii, Ioan Botiş, cu carereprezentanţii confederaţiilor sindicale s-au întâlnit, vineri, pentru a-iprezenta revendicările.

La finalul discuţieide vineri, sindicaliştii au declarat că nu a fost luată nicio decizie şi că îşimenţin calendarul de proteste.

Membri ai CSDR vorpicheta, luni, conform programului, sediul Guvernului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine