2019-10-15 20:13

Sindicatele nu au încredere în programul anunţat de Opoziţie. “PSD nu are un plan de relansare a economiei”

 |  18:28
Sindicatele nu au încredere în programul anunţat de Opoziţie. “PSD nu are un plan de relansare a economiei”

Fă-te frate cu dracu până treci puntea pare să fie planul liderilor sindicali pentru următoarea perioadă.Confederaţiile sindicale sunt hotărâte să susţină din stradă moţiunea pentru“căderea” Cabinetului Boc, cu toate că nu au încredere în planul pentrudepăşirea perioadei de criză anunţat de Opoziţie. PSD, PNL şi PC nu auprezentat nici un proiect concret pentru relansarea economiei, potrivitconfederaţiei Meridian.

Mulţi lideri sindicali audubii în ceea ce priveşte capacitatea reprezentanţilor Opoziţiei de a gândi unplan pentru ieşirea din criză, dar se vor alia cu aceştia pentru a scăpa de CabinetulBoc.

Conducerea Confederaţiei Sindicale Naţionale (CSN) “Meridian” consideră că Partidul Social Democrat (PSD) nu are nici un plan pentrurelansarea economiei. “Am văzut poziţia altorcolegi, la congresul extraordinar al PSD. Social-democraţii nu au prezentatnici un plan concret pentru ieşirea din criză. Nu am văzut nici o propunerecare să creeze impresia de relansare a economiei. Nu au pus accent pe nici undomeniu. Să spună că ne axăm pe următorul domeniu pentru că ar putea să conducăla relansarea economiei”, ne-a declaratpreşedintele CSN “Meridian”, Ion Popescu. Acesta susţine că Opoziţia a promis că va readucesalariile bugetarilor la nivelul de dinaintea diminuărilor cu 25%, dar nu a precizat cum va face rost de bani. “Pe noi ne bucură că reprezentanţii Opoziţiei au promis să readucă salariilela nivelul de dinaintea tăierilor de 25%. Nu au explicat însă cum vor face rostde bani, în contextul economic actual. Nu contează ce partid vine la guvernare.Noi vom încheia seria de proteste comune pe 5 noiembrie. Dacă va fi cazul, nevom alătura celorlalte confederaţii pentru un protest comun. Este posibil cadata protestului la care sunt aşteptaţi să participe peste 70.000 de oameni săfie cea în care va fi dezbătută şi moţiunea de cenzură. Totuşi, aceasta ar fi doaro simplă coincidenţă”, ne-a mai precizat IonPopescu.

Nici conducerea Confederaţiei Naţionale Sindicale “Cartel Alfa” nu este pe deplin mulţumită de programul anticriză anunţat de Opoziţie. “Nu sunt în totalitate mulţumit de programul pentru ieşireadin criză prezentat de Opoziţie. Totuşi, sper că orice coaliţie vine a învăţatun element fundamental: dialogul social cupartenerii sociali (sindicate şi patronate), precum şi cu societatea civilă. Nuguvernezi pentru tine, ci pentru folosul tuturor”, ne-a declarat preşedintele “Cartel Alfa”, Bogdan Iuliu Hossu. Cutoate acestea, reprezentanţii confederaţiei au recunoscut căvor organiza unmiting de amploare în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură. Potrivit vicepreşedintelui“Cartel Alfa”, Petru Dandea, în acest moment, sindicaliştii vor săînlăture actuala guvernare. “Prioritate în acest moment este înlăturarea actualului regim. Noi vomîncerca să obţinem cât mai multe”, ne-a spus Dandea.

Îndepărtarea lui Boc, prioritate

Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), DumitruCostin, a afirmat, sâmbătă, la Congresul extraordinar al PSD, că Guvernul Boc"trebuie să plece", el afirmând că sindicaliştii vor sprijini dinstradă dezbaterea moţiunii de cenzură. Costin a spus căRomânia traversează "un moment negru", în care instituţiile statuluicad una câte una "în bezna lipsei de responsabilitate". "Vom fiîn perioada următoare împreună, dumneavoastră manifestându-vă în ParlamentulRomâniei, am înţeles că şansele ca de data aceasta moţiunea să treacă suntfoarte mari. Dorim să sprijinim demersul dumneavoastră politic, dorim ca peperioada dezbaterilor să fim în stradă, în mod civilizat, să respingemtentativele de manipulare pe care actuala putere, cu siguranţă, va încerca săle inducă. Să ieşim împreună învingători", s-a adresat Costin celorprezenţi la congresul PSD. Şi preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, căsindicatele vor fi în stradă în ziua în care Parlamentul va vota moţiunea decenzură pe care Opoziţia intenţionează să o depună.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-11-28Parerea ta...

OBSERV
18 Oct 2010

Sindicatele(din titlul) sunt sinonime cu CSN Meridian? Pai stiti cati sindicalisti sunt sub aripa bonei Popescu? Haideti fiti ziaristi seriosi si modificati titlul!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray