2020-02-17 11:39

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind cere demisia directorului general interimar al TVR

 |  13:59
Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind cere demisia directorului general interimar al TVR

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind cere demiterea în regim de urgență a directorului general interimar al SRTV, Irina Radu, în urma scrisorii transmisă Parlamentului, prin care aceasta prezintă situația din Televiziunea Română ca fiind „apocaliptică”.

"Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a luat act cu îngrijorare de scrisoarea adresată ieri, 15 februarie 2015, Parlamentului, de către directorul general interimar al TVR, Irina Radu, prin care aceasta prezintă situația din Televiziunea Română ca fiind apocaliptică. SRJ MediaSind consideră că această scrisoare, prin așa-zisele soluții de redresare propuse, nu face altceva decât să confirme planul unor grupuri de interese economice și politice de a desființa Televiziunea Națională. Conținutul apelului directorului Irina Radu confirmă ipoteza noastră că acest interimat submediocru a fost 'gândit' să pregătească punerea în scenă a uneia din variantele pe care le-a enumerat: desființarea TVR, insolvența, sau unirea cu SRR. Aceasta ultimă opțiune, susținută serios de fostul premier Victor Ponta, a fost 'testată' pe piață, cu mai multe ocazii, de actualul președinte-director general al Radioului Public, Ovidiu Miculescu", se precizează într-un comunicat de presă al MediaSind.

Potrivit sursei citate, câștigarea în instanță a unor drepturi salariale legitime ale unor angajați a pus o presiune suplimentară pe finanțele instituției, dar nu atât de mare încât să-i aducă destabilizarea.

"Prin declarațiile sale din ultimele zile, pe cât de bine ticluite pe atât de iresponsabile, directorul interimar a reușit să ostilizeze climatul din TVR, ridicându-i pe salariați unii împotriva altora. Afirmând, spre exemplu, că aceia care își recuperează drepturi bănești legitime 'afectează viața a peste 2.500 de familii', Irina Radu nu face decât să destabilizeze relațiile inter-umane din instituție, situație dorită de cei care 'lucrează' la confiscarea Televiziunii publice. O Televiziune decredibilizată și demonizată prin 'grija' clasei politice care a controlat-o în folosul său și lipsită de sprijin popular", se precizează în comunicatul citat. 

Reprezentanţii MediaSind susţin că scrisoarea Irinei Radu nu vorbește însă nimic despre "tarele" interimatului său.

"SRJ MediaSind consideră că este momentul ca întreaga clasă politică să abordeze cu responsabilitate prezentul și viitorul Televiziunii Române. De aceea, în aceste momente grele pentru Televiziunea Publică, SRJ MediaSind solicită: demiterea urgentă a directorului general interimar al SRTV, Irina Radu; desemnarea unui director general interimar integru și profesionist, care să gestioneze instituția până la alegerea unui Consiliu de Administrație apolitic, generat în baza unei noi legi de organizare și funcționare a SRTV; cerem partidelor politice ca, depășind interesele partizane și populismele, să adopte, prin consens, soluțiile necesare salvării Televiziunii publice și redresării sale financiare. În cazul în care aceste măsuri nu vor fi adoptate, Televiziunea Română nu își va mai putea îndeplini misiunea publică", mai afirmă reprezentanții MediaSind, subliniind că "este de neînțeles faptul că toate propunerile de redresare a SRTV, care s-au făcut de-a lungul anilor, vizau doar dimensiunea economică a activității instituției, ignorându-se faptul că aceasta are un corp de creatori profesioniști a căror activitate nu poate să fie cuantificată după modele aplicate în fabrici și uzine", se arată în comunicatul citat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-16Parerea ta...

RONI
16 Feb 2016

Dle ciolos faceti doua lucruri bune:inchideti tvr si cnadr.plus ca fura majoritatea banilor din sanatate.cu tot cu acest card.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine