2020-01-21 01:24

Sistemul de donaţii prin SMS, blocat. Imagini grandioase cu stadiul lucrărilor la Catedrala Neamului

 |  18:04
Sistemul de donaţii prin SMS, blocat. Imagini grandioase cu stadiul lucrărilor la Catedrala Neamului

P24

Imaginile publicate de Patriarhia Română cu privire la stadiul lucrărilor la Catedrala Neamului relevă încă odată grandoarea construcţiei. Patriarhia a demarat încă din octombrie 2015 procedura de licitaţie publică pentru execuţia de lucrări de instalaţii la viitoarea Catedrală, numai că aceasta a fost făcută prin metode “specifice”, nu prin SEAP. Probleme tehnice se înregistrează la donaţiile de doi euro prin SMS, dar nu este afişată suma totală a acestora.

Patriarhia Română a afişat machetele Catedralei Neamului şi stadiul lucrărilor, fără să comunice dacă acestea sunt în grafic sau nu. Începută în decembrie 2010, abia în luna octombrie 2015 s-a ajuns la stadiul executării unor lucrări de instalaţii. Pe site-ul dedicat construcţiei a fost anunţată “demararea procedurii de solicitare oferte şi negociere competitivă privind semnarea contractului de achiziție și execuție lucrări instalații pentru obiectivul Catedrala Mântuirii Neamului și parcarea subterană. Documentaţia necesară și informații suplimentare privind procedura le puteți obține de la Sectorul monumente și construcții bisericești – șantier Catedrala Mântuirii Neamului”. Complexul Catedralei Mântuirii Neamului va avea cabinete de consultații pentru diferite specializări, primiri Urgențe, Imagistică, Laborator, dar și Bloc Operator și Terapie Intensivă. De asemenea, complexul va cuprinde alte trei clădiri:  În partea din faţă-stânga va fi Casa „Sf. Apostol Andrei", unde va fi un cămin pentru pelerinii clerici, în partea din faţă-dreapta va fi Casa „Sf. Apostol Pavel", unde va fi un cămin pentru pelerinii mireni, în spate-dreapta va fi Centrul Cultural Misionar „Sf. Apostol Pavel", pentru românii din ţară şi din străinătate,

Site-ul Catedralei Neamului îi include şi pe primii 118 donatori, fără a se spune la cât se ridică sumele vărsate în conturi. Patriarhia Română a făcut şi un anunţ surprizător. De câteva zile, “sistemul de donaţii prin SMS nu este disponibil”. Pe semne, donaţiile de 2 euro nu sunt prea atractive dacă nimeni nu repară problema tehnică. Biserica Ortodoxă Română primeşte donaţii “direct la orice unitate de cult din cadrul BOR, urmând a primi chitanță personalizată”. De asemenea, a deschis trei conturi bancare la BCR în lei, euro şi dolari.

În 2014, Guvernul României a alocat 14 milioane de euro pentru construcția Catedralei, dintre care 9 milioane de euro s-au întors la bugetul de stat sub formă de impozite şi contribuţii sociale la salariile lucrătorilor de pe şantierul catedralei, TVA, acciză şi alte taxe.

Patriarhia estimează că edificiul va costa în total 80 de milioane de euro, dar nu publică sumele primite din donaţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray