2020-02-29 03:22

Sistemul de ventilaţie, căile de rulare şi alte instalaţii vor fi înlocuite la metrou

 |  21:01
Sistemul de ventilaţie, căile de rulare şi alte instalaţii vor fi înlocuite la metrou

Reprezentanţii Comisiei Europene s-au convins că toate instalaţiile din magistralele metroului bucureştean trebuie înlocuite. Astfel că Metrorex a primit aprobarea pentru finanţarea unui proiect de modernizare a sistemului de ventilaţie, a căilor de rulare şi a grupurilor sanitare. Fondurile sunt nerambursabile, fiind atribuite în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport şi de la bugetul de stat.

Primele linii de metrou ale Capitalei trebuie urgent modernizate. Aceasta este concluzia reprezentanţilor Comisiei Europene, care au vizitat recent metroul. Pe Magistralele 1, 2 şi 3, aproape toate instalaţiile au durata de viaţă depăşită, motiv pentru care lucrările de modernizare sunt obligatorii. Încă din 7 octombrie, Metrorex a demarat procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică pentru modernizarea instalaţiilor de ventilaţie pentru Tronsonul Petrache Poenaru (Semănătoarea) – Timpuri Noi. Procedura de atribuire se va face prin licitaţie deschisă, iar deschiderea ofertelor se va face pe 26 noiembrie a.c., la ora 12.00. Criteriul de atribuire a contractului este „preţul cel mai scăzut”. Valoarea estimată a contractului este de 27.416.880 lei (incluzând valoarea de 1.233.236 lei aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute). Durata estimată pentru executarea lucrărilor fiind de 12 luni. Sursele de finanţare sunt asigurate din fonduri externe nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport şi de la bugetul de stat. Scopul procedurii de achiziţie este contractarea lucrărilor necesare pentru modernizarea instalaţiilor de ventilaţie pe Tronsonul Petrache Poenaru (Semănătoarea) – Timpuri Noi, respectiv staţiile Petrache Poenaru, Grozăveşti, Eroilor, Izvor, Piaţa Unirii 1, Timpuri Noi şi interstaţiile Petrache Poenaru-Grozăveşti, Eroilor-Grozăveşti, Izvor-Eroilor, Piaţa Unirii 1-Izvor, Timpuri Noi-Piaţa Unirii 1.

Etape

Directorul general al Metrorex, Aurel Radu, a declarat, într-un interviu acordat B365.ro, că doar Magistralele 1 şi 3 vor fi modernizate din bani europeni. „La Magistralele 1 şi 3 se vor face aceleaşi modernizări ca şi la Magistralele 2 şi 4. Avem finanţare şi pentru modernizarea sistemului de taxare, pentru modernizarea sistemului de ventilaţie. Începem cu 6 staţii şi continuăm apoi pe următorul program. E vorba de şase staţii de pe Tronsonul Petrache Poenaru - Timpuri Noi, primul tronson de metrou care a fost dat în folosinţă la început, în 1979”, a declarat Aurel Radu. La Magistrala 2 este prevăzută o modernizare capitală, de la calea de rulare şi sistemul de ventilaţie până la finisajele din staţii, sistemul de iluminat, instalaţiile electrice sau instalaţiile sanitare. De asemenea, se vor moderniza şi accesele în staţiile de metrou. „Pentru Magistralele 2 şi 4 am primit deja finanţare. La Magistrala 4 vin bani europeni pentru cele două staţii care sunt acum în lucru, Laminorului şi Lac Străuleşti. Pentru depou şi parcare vor fi alocaţi banii de la bugetul de stat”, a explicat directorul Metrorex, Aurel Radu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine