2020-08-15 23:42

Sistemul electronic al cardului de sănătate, BLOCAT

 |  12:25
Sistemul electronic al cardului de sănătate, BLOCAT

Purtătorul de cuvânt al CNAS, Mihaela Tănase, a declarat, vineri, că sistemul electronic al cardului de sănătate s-a defectat, dar acest lucru nu trebuie să blocheze accesul pacienților la servicii medicale.

"În această dimineață, a apărut o defecțiune la sistemul cardului de sănătate, dar acest lucru nu trebuie să blocheze accesul pacienților la servicii medicale sau să îl îngreuneze. Există normele de utilizare a cardului de sănătate în care este prevăzută această situație în care furnizorii trebuie să utilizeze cardul în sistem offline. Mai exact, introduc cardul în cititor, acolo rămâne o amprentă de timp locală, pentru că principalul rol al cardului este de a lăsa o amprentă de timp în sistem. Această amprentă va fi urcată în sistem în termen de 72 de ore", a precizat Mihaela Tănase, pentru Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al CNAS a mai spus că toţi furnizării aflați în relație contractuală cu Casa de Asigurări trebuie să respecte acest lucru.

"În cazul în care mai sunt furnizori care nu își reamintesc acest lucru, CNAS a postat pe site pașii care sunt de urmat în această situație. Important este ca pacienții să nu aibă de suferit în astfel de situații", a completat purtătorul de cuvânt al CNAS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz