2020-05-29 11:25

Sistemul informatic al CNAS a picat pentru a doua oară în această lună

 |  21:01
Sistemul informatic al CNAS a picat pentru a doua oară în această lună

P24

Luni dimineaţă, Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) a fost din nou nefuncţională încă de la ora 10:00. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat că până la remedierea problemelor tehnice, serviciile medicale sunt acordate în regim off-line până la remedierea defecţiunilor. Este pentru a doua oară luna aceasta, când PIAS se blochează, în luna octombrie sistemul fiind nefuncţionat timp de 72 de ore.

Este pentru a doua oară de la începutul acestei luni, când sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate a fost indisponibil. Pe 1 şi 2 noiembrie, tot din cauza unor probleme tehnice, sistemul a fost blocat. În urmă cu aproape o lună, sistemul informatic al cardului naţional de sănătate a fost nefuncţional 72 de ore, din cauza unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului. În perioada în care sistemul a fost nefuncţional, serviciile medicale şi farmaceutice au funcţionat în regim off-line.

Servicii de sănătate off-line

“Până la remedierea problemelor tehnice apărute, serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă sau se eliberează în regim off-line. Pentru transmiterea şi validarea serviciilor acordate în această perioadă sunt aplicabile dispoziţiile art.199-202 din H.G. 161/2016, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 361 – 364 din H.G. 206/2015, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Până la termenul de raportare a activităţii lunare pentru perioada în care au fost constatate întreruperi în funcţionarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate, preşedintele CNAS va emite un ordin, în baza acestor prevederi legale. Potrivit măsurilor aprobate pe 26 octombrie de Executiv, CNAS constată şi comunică, prin publicarea pe site-ul propriu, întreruperile în funcţionarea PIAS. În astfel de cazuri, serviciile şi dispozitivele medicale, inclusiv cele din cadrul programelor naţionale de sănătate curative, se acordă off-line. De asemenea, farmaciile eliberează în sistem off-line medicamentele din prescripţiile medicale online şi offline. Anterior, medicamentele puteau fi furnizate de farmacii doar în regim online. Potrivit modificărilor, preşedintele CNAS emite ordin, până la termenul de raportare a activităţii lunare prevăzut în contract, pentru ziua/zilele în care sunt constatate întreruperi în funcţionarea PIAS.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-07Parerea ta...

MAFIA IN FLOARE - COLABORARE
07 Noi 2016

VA MIRLIT GIGOLO GHITA DE PLOIESTI . DAR SI MAFIA MEDICAMENTELOR CU MEDICI . NU LE CONVINE ORDINEA . FURATI , FURATI , FURATI SI IAR FURATI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine