2020-01-29 13:30

Situaţie de avarie în Primăria Capitalei

 |  18:26
Situaţie de avarie în Primăria Capitalei

Ştefănel Marin, primarul interimar al Capitalei a declarat că, în situaţia în care autorităţile de reglementare vor aviza pozitiv orice creştere a tarifului la gigacalorie, Municipalitatea nu o va mai putea suporta în acest an.

Mai mult, Primăria  Capitalei a cerut Guvernului 300 milioane lei pentru plata gazelor natural. “Aşteptăm din partea Guvernului ajutorul de încălzire aprobat an de an, este vorba de suma de 300 de milioane de lei. Se va discuta despre alocarea acestei sume în zilele următoare. RADET mai are de executat zece lucrări de reparaţii capitale, din cauza faptul că de la 1 octombrie contul escrow al RADET a fost blocat de către ELCEN nu s-au putut face aceste reparaţii. Astăzi am vorbit cu directorul general al ELCEN, Marcel Nicolaescu, ca poprirea să fie redusă la 50% astfel încât să putem executa reparaţiile. Fără ajutorul Guvernului, nu vom putea rezolva situaţia cu datoriile pe care RADET le are către ELCEN, iar ELCEN mai departe către furnizorii de gaze”, a declarat primarul interimar al Capitalei.

El a declarat că a găsit alte 50 de milioane de lei prin tăierea bugetelor altor instituţii din subordine pentru a acoperi majorarea de tariff a gigacaloriei. Este posibil ca la rectificarea bugetară să se efectueze şi alte tăieri pentru a asigura subvenţia către RADET de circa 550 de milioane de lei, plus creşterea de tarif de 5% solicitată anterior de regie. Edilul a mai  spus că, din cauza datoriilor pe care RADET le are către ELCEN, agentul termic nu a avut temperatura potrivită, după ce furnizorii de gaze au redus presiunea. El a asigurat bucureştenii că deocamdată, până la sfârşitul acestui an, problema este rezolvată, dar situaţia rămâne incertă din luna ianuarie 2016.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine