2020-08-12 23:16

Situaţie de avarie la Primăria Capitalei după arestarea lui Sorin Oprescu

 |  13:50
Situaţie de avarie la Primăria Capitalei după arestarea lui Sorin Oprescu

Viceprimarul Capitalei Dan Darabont a declarat, luni, că în urma arestării primarului general Sorin Oprescu, Primăria Capitalei a ajuns la o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar . Darabont a susţinut că rebuie să se întrunească de urgență consilierii generali pentru desemnarea conducerii interimare a instituției.

"Este o situație de avarie din punct de vedere tehnico-financiar la Primărie, nu are cine să semneze pentru o sumă mai mare de un milion de lei, deci Consiliul General este cel care poate printr-o hotărâre de delegare de competență pentru asigurarea interimatului să scoată din acest impas executivul Municipiului București. Cred că trebuie să lăsăm la o parte orice competiție între majoritate și minoritate, între Primăria Capitalei și primăriile de sector. Este acum vorba despre interesul bucureștenilor, despre dreptul lor la servicii publice funcționale", a afirmat Dan Darabont, în fața Primăriei Generale, potrivit Agerpres.

Viceprimarul a susţinut că, zilele acestea, trebuie plătite salariile.

"Zilele acestea noi trebuie să plătim salariile. Vă dau un exemplu. Pentru angajații Primăriei, pentru cei din RATB, RADET, este vorba despre peste 20.000 de persoane, deci gândiți-vă 20.000 de familii bucureștene, care în majoritatea cazurilor se bazează pe acest salariu ca unică sursă de venit, deci nu ne putem juca cu lucrurile acestea, nu discutăm de mari contracte, discutăm despre funcționalitatea de zi cu zi a Primăriei", a afirmat viceprimarul Capitalei.

Dan Darabont a mai spus că luni, la ora 14,00, la Primăria Capitalei are loc o întrunire de lucru.

"La ora 14,00 avem o întâlnire cu prefectul, toți liderii grupurilor de consilieri și cei doi viceprimari. Este o întâlnire tehnică de lucru, care să stabilească calendarul pentru această săptămână. În opinia mea este de maximă urgență întrunirea Consiliului General într-o ședință extraordinară, care să desemneze conducerea interimară a executivului Primăriei Municipiului București", a afirmat Dan Darabont.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv, el fiind acuzat de sâvârşirea mai multor fapte de corupţie, potrivit unei decizii a Tribunalului București.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-07

In legatura cu acest articol...

Decizia regelui Mihai în cazul lui Sorin Oprescu, arestat preventiv

ANI verifică averea lui Sorin Oprescu

Dosarul lui Sorin Oprescu. DNA cere arestarea pentru cinci persoane

Prima REACŢIE a lui Victor Ponta după ARESTAREA lui Sorin Oprescu

Dosarul lui Sorin Oprescu. Un om de afaceri, REŢINUT

Dosarul lui Sorin Oprescu. Directorul economic al Primăriei, REŢINUT

Primarul Sorin Oprescu, ARESTAT PREVENTIV pentru luare de mită

ŞMECHERIILE DOCTORULUI. Inventarul problemelor lui Sorin Oprescu
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz