2020-02-21 15:09

Şofer acuzat că a ucis cu maşina un pieton şia fugit de la locul accidentului, condamnat la închisoare cu suspendare

 |  08:26
Şofer acuzat că a ucis cu maşina un pieton şia  fugit de la locul accidentului, condamnat la închisoare cu suspendare

Un şofer, în vârstă de 29 de ani, din localitatea vasluiană Băceşti, acuzat că a ucis cu maşina un pieton, după care a fugit de la locul accidentului, incendiind autoturismul pentru a şterge urmele, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

Judecătoria Vaslui l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe Fîntînel Ţurcanu pentru uciderea unui pieton pe un drum naţional din Vaslui. La acea vreme, bărbatul a fost găsit de către poliţişti după nouă ore de căutări, într-un judeţ vecin, unde a dat foc maşinii cu care a provocat accidentul.

În fapt, şoferul a primit doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă, un an şi jumătate pentru fugă de la locul accidentului şi un an şi jumătate pentru distrugere de probe. Magistraţii vasluieni au contopit cele trei pedepse şi au aplicat pedeapsa cea mai grea, de doi ani de închisoare, la care au adăugat un spor de pedeapsă de un an de închisoare. Judecătorii au decis să suspende executarea pedepsei, sub control judiciar.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, victima accidentului, un bărbat de 50 de ani, a fost lovit în plin de maşina condusă de Fîntînel Ţurcanu şi apoi târât pe o distanţă de aproximativ 850 de metri pe şoseaua care tranzitează localitatea Dumeşti, respectiv drumul naţional DN 15D.

Şoferul a fugit ulterior de la locul accidentului şi, după ce a parcurs peste 30 de kilometri, a stropit maşina cu benzină şi i-a dat foc într-o râpă din localitatea băcăuană Roşieşti pentru a distruge urmele accidentului.

Poliţiştii au fost sesizaţi de către un alt şofer de existenţa unui pieton mort pe şosea, moment în care oamenii legii au început căutările celui care a provocat accidentul. Fîntînel Ţurcanu a fost găsit după nouă ore, în judeţul Bacău.

Magistraţii Judecătoriei Vaslui au emis, pe data de 4 martie 2014, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Fîntînel Ţurcanu pentru "ucidere din culpă” şi "părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetări la locului faptei”.

După două săptămâni, tânărul a fost eliberat din arestul Poliţiei, fiind cercetat şi apoi judecat în libertate, sub control judiciar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine