2019-10-17 13:34

Șoferii sunt UIMIȚI! RCA s-a scumpit și cu 40%

 |  20:43
Șoferii sunt UIMIȚI! RCA s-a scumpit și cu 40%

Companiile de asigurări au găsit o breşă în lege şi au umflat preţul poliţelor RCA. Pentru şase luni, sunt mai mari şi cu 40% faţă de tarifele de referinţă publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Tinerii plătesc sume colosale, iar scumpirile nu se opresc aici. Până la toamnă sunt semne că tarifele vor mai creşte, spun specialiştii.

Preţurile poliţelor RCA pentru jumătate de an au crescut în ultimele luni. O breşa pe care au găsit-o companiile de asigurări le-a permis să jongleze cu tarifele. Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat tarife de referinţă doar pentru asigurările obligatorii emise pe un an, aşa că cele pe 6 luni au fost imediat ajustate de companii.

Şi pentru o poliţă pentru un an un tânăr plăteşte acum în jur de 1.500 de lei, cu 20% mai mult faţă de preţul de referinţă publicat de ASF. Pentru jumătate de an, prăpastia este şi mai abruptă. Poliţa RCA este mai scumpă cu 40% faţă de preţul de referinţă.  

Oficialii care ar trebui să supravegheze piaţa asigurărilor spun că nu cum să intervină, iar tarifele de referinţă sunt orientative. Firmele de asiguărări se pot raporta la ele, ori nu. 

O altă anomalie este că unele companii încă percep aceleaşi preţuri pentru asigurările pe jumătate de an, dar şi pentru un an întreg. Specialiştii din domeniul asigurărilor spun că principalii jucători de pe piaţă aşteaptă publicarea legii RCA în Monitorul Oficial, dar şi elaborarea normelor.

Nu este exclus ca din toamnă tarifele să crească din nou. 

Deşi legea RCA a fost promulgata si politele RCA ar trebui raportate dupa niste tarife de referinta publicate de ASF, asiguratorii nici macar nu se gandesc sa refaca socotelile si sa ajusteze preturile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray