2019-11-21 08:31

Sondaj INSCOP: PSD, mai bine plasat faţă de PNL. Ecaterina Andronescu ar avea şanse la Primăria Bucureşti

 |  21:01
Sondaj INSCOP: PSD, mai bine plasat faţă de PNL. Ecaterina Andronescu ar avea şanse la Primăria Bucureşti

P24

Un sondaj realizat de INSCOP, la comanda PNL, în Municipiul București, arată că cel mai bine plasat candidat din PNL pentru funcția de primar general este Cristian Bușoi. De la PSD, datele arată că Ecaterina Andronescu este cea mai bine poziționată în opțiunile bucureștenilor. Nu a fost măsurată Gabriela Firea, PSD,care şi-a anunţat dorinţa de a candida la Primăria Capitalei, nici avocatul Daniel Fenechiu, PND.

Candidații liberali măsurați în sondaj au fost Cristian Bușoi, Petre Roman, Costică Canacheu, Ludovic Orban. Bușoi are o cotă de favorabi­litate de 36,2%, în vreme ce următo­rul clasat, Ludovic Orban se situea­ză la doar 25,2%, urmat de Petre Ro­man cu 20,9% și Costică Canacheu cu 15,8%.

Din partea social-democraților au fost măsurați Ecaterina Andro­nescu, Robert Negoiță și Cătălin Ivan, având următoarele scoruri de favorabilitate: 44,6%, 42,2% și 34,2%.

Spre deosebire de cel mai bine plasat candidat al PSD, Andrones­cu, Cristian Bușoi este mai puțin cunoscut la nivelul Capitalei. Doar 16,5% nu o cunosc pe Ecate­rina Andronescu, ceea ce arată că potențialul său de creștere este li­mitat, spre deosebire de posibi­lul contracandidat liberal Cristian Bușoi, care are o marja mai mare de creștere”.

Sondaj INSCOP: PSD, mai bine plasat faţă de PNL. Ecaterina Andronescu ar avea şanse la Primăria Bucureşti
zoom

Nicușor Dan, potențial candi­dat al USB pentru Primăria Capi­talei, are o cotă de favorabilitate de 41%, plasându-se în topul celor mai bine poziționați candidați îna­inte cu aproape șase luni de alege­rile din București.

Bucureștenii sunt optimiști în legătură cu viitorul orașului lor. Astfel, 37,3% cred că lucrurile se vor schimba în bine în următorii 3- 4 ani, 13,7% cred că lucrurile se vor schimba în rău și 30,8% cred că lu­crurile vor rămâne la fel.

Ce vor bucureştenii de la primarul Capitalei

Prioritățile viitorului Primar General ar trebui să fie, în opi­nia bucureștenilor, infrastructura (străzi, bulevarde, șosele) – 29,1%, eli­minarea corupției din administrație – 24,1%, decongenstionarea traficu­lui auto – 23,5%, mai multe locuri de parcare -23,4%, curățenia orașului – 23,4% și siguranța cetățeanului – 22,9%. PSD și PNL se află umăr la umăr în cursa pentru Consiliul Gene­ral al Municipiului București, în mar­ja de eroare a sondajului, în jurul pro­centajului de 35%. Alte partide care pot intra în Consiliul General sunt USB cu 7%, ALDE cu 5,4%, PMP cu 5,4%. Ponderea persoanelor care se declară nehotărâte cu ce partid să vo­teze pentru Consiliul General este de 25%. În același timp, 50,5% din tota­lul bucureștenilor intervievați spun că vor merge sigur la urne cu ocazia viitorului scrutin din Capitală.

Sondajul a fost realizat în perioa­da octombrie-noiembrie 2015, pe un eșantion de 3.200 de persoane, re­prezentativ pentru populația adul­tă a Capitalei, cu o marjă maximă de eroare de +/-1,7% la o probabili­tate de 0,95.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray