2020-08-04 21:01

Sorin Cîmpeanu: Bugetul pentru educaţie se va închide cu 4 % din PIB

 |  07:46
Sorin Cîmpeanu: Bugetul pentru educaţie se va închide cu 4 % din PIB

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că bugetul pentru educaţie se va închide, anul acesta, cu 4 % din PIB. Acesta a ţinut să precizeze că în cazul cercetării a fost solicitată o creştere cu 50 la suta a procentului din PIB alocat acestui segment.

"Anul acesta ne vom închide bugetul pe 4% din PIB pe educaţie. Întotdeauna am fost de părere că o educaţie de calitate fără resurse financiare este greu de imaginat şi sigur că dorim creşterea bugetului. Încercăm să promovăm această creştere atât la nivelul educaţiei, cât şi la nivelul cercetării. Sindicatele au cerut 4,5% din PIB pentru educaţie în anul 2016. Am avansat o solicitare de creştere cu 50 la sută a bugetului cercetării. Ne închidem anul acesta la cercetare pe 0, 24% din PIB pe resurse alocate de la buget şi pe 0,14% din PIB pentru resurse private atrase în cercetare. Avem ca obiectiv 1% pentru 2020", a precizat ministrul Educaţiei, prezent, luni, la dezbaterea "Educaţia 2018", organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, la Colegiul Naţional "Sf. Sava", transmite Mediafax.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că urmează să fie anunţat şi calendarul majorărilor salariale în educaţie.

"Sunt convins că la nivelul acestui an se vor găsi resursele necesare pentru a se reflecta, inclusiv din perspectiva sistemului de salarizare, faptul că şi educaţia şi sănătatea sunt priorităţi naţionale pentru Guvernul României. Am avansat propunere de creştere de 10% în paralel cu acordarea titlurilor executorii, ultima tranşă pe 2016 şi tot ce a mai rămas pe 2017. Solicitarea sindicatelor a fost de acordare a unui procent de 15%. Avem execuţia bugetară pe primele trei trimestre şi în scurt timp o să anunţăm ce creşteri salariale sunt posibile în educaţie", a afirmat ministrul Sorin Cîmpeanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz