2020-02-17 11:58

Sorin Cîmpeanu: Lucrările scrise de la examenul de bacalaureat, corectate în alte judeţe decât cele în care se susţin probele

 |  12:42
Sorin Cîmpeanu: Lucrările scrise de la examenul de bacalaureat, corectate în alte judeţe decât cele în care se susţin probele

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi, că lucrările scrise de la examenul de bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţin probele.

Sorin Câmpeanu a precizat că această hotărâre va face obiectul unui ordin de ministru, care se va aplica de la examenul din iunie-iulie.

Vasile Șalaru, secretar de stat pe probleme de învăţământ preuniversitar, a declarat, anterior, că lucrările scrise ale celor care susţin examenul de bacalaureat ar putea fi strânse la nivelul centrului judeţean şi trimise apoi, într-un alt judeţ, cu ajutorul angajaţilor Jandarmeriei.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat, luni, că susţine propunera Ministerului ca lucrările de la examenul de bacalaureat să fie corectate în alte judeţe.

"O supraveghere care să nu permită elevilor să se inspire în timpul examenului şi această procedură propusă vor conduce la o evaluare obiectivă a celor care susţin examenul de bacalaureat. Această modalitate de corectare a lucrărilor va elimina posibilitatea ca anumiţi elevi să fie favorizaţi", a precizat preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Examenul de bacalaureat a început în 8 iunie cu probele orale şi de competenţe, care se vor încheia în 26 iunie. Probele scrise ale examenului de bacalaureat 2015 vor începe în 29 iunie, cu testul la limba şi literatura română, iar în 30 iunie va fi proba la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 1 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 3 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine