2020-01-27 11:18

Sorin Oprescu cere acordul consilierilor pentru acordarea titlului de Cetăţean de onoare

 |  17:00
Sorin Oprescu cere acordul consilierilor pentru acordarea titlului de Cetăţean de onoare

Trei propuneri pentru titlul de Cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti sunt pe ordinea de zi a Consiliului General de marţi. Deşi cererile sunt datate din 2014, primarul general nu le-a onorat până acum. Potrivit expunerii de motive, titlul se dă pe seama unei cereri personale sau la recomandarea unor ONG-uri.

Câteva asociaţii culturale i-au cerut anul trecut primarului general să-i acorde lui Tudor Gheorghe titlul de Cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti pentru meritele sale artistice în cei 50 de ani de carieră. Asociaţiile propuneau şi un scenariu, în care titlul ar fi fost acordat în timpul unui spectacol omagial de la Sala Palatului. Prin căi necunoscute nouă, Sorin Oprescu şi-a amintit abia în 2015 de solicitare şi o supune aprobării consilierilor generali la următoarea şedinţă. Cârcotaşii spun că acest titlu l-ar merita tatăl artistului, care a fost şocat de afirmaţia fiului la arestarea lui Dan Voiculescu. Alte două titluri sunt destinate unor cadre didactice. Unul este Iosif Sever Georgescu, profesor la Liceul Sf. Sava, care pe baza unei cereri personale solicită titulatura de Cetăţean de onoare. El are meritul de a fi pregătit şapte elevi olimpici internaţional şi 24 de olimpici naţional la fizică. Recomandările vin din partea unor instituţii de resort şi inspectorate şcolare, dar şi a Patriarhiei Române. Al treilea candidat la Cetăţean de onoare este pensionara Elena Constantin, educatoare. Susţinută de Ecaterina Andronescu, educatoarea a fost decorată în 2013 de preşedintele Traian Băsescu cu „Meritul pentru învăţământ clasa a III-a” şi a primit alte 6 diplome de excelenţă acordate de ministrul Educaţiei, inspectoratul şcolar, primul-ministru, Primăria Sectorului 6, dar şi de Primăria Capitalei. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-29Parerea ta...

CETATEAN
29 Mar 2015

Nea Badie din Oltenia esti bun si te ascul . Dar de ce nu margi putin mai la vale , adica Craiova ?
ION CARAMITRU (UNITER)
29 Mar 2015

”ADEVERUL IE” CĂ LA CÎTE COURURI A LINS, NU CONTA ”NUANȚA”, ACEST LYMBRYK CU MUSTĂȚI, ZDRĂNGĂNITOR LA LABAIANĂ, AR MERITA STATUTUL ”DĂ” PĂDUCHE ”DĂ” ONOARE AL TRIBULUI...(”REAȚI A DRACULUI DĂ TALENTE BĂȘTINOASE!”) SYKTYR, FLEGMELOR!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine