2020-02-26 22:34

S.O.S. Cartierul Henri Coandă: Continuă politica de obstrucționare a lucrărilor, manifestată de autoritățile locale din București!

 |  12:58
S.O.S. Cartierul Henri Coandă: Continuă politica de obstrucționare a lucrărilor, manifestată de autoritățile locale din București!

Un grup numeros de proprietari de locuințe din cartierul ANL Henri Coandă București avertizează, printr-o scrisoare deschisă adresată premierului Viorica Dăncilă, primarului general Gabriela Firea și primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, despre întârzierea foarte mare a lucrărilor de alimentare cu apă, canalizare și acces în cartier.

Proprietarii din acest cartier consideră că principalul vinovat pentru intârzirea lucrările este firma care și-a adjudecat lucrările ca lider de asociere CO.GE.FA SPA Italia. „De la sfîrșitului anului trecut lucrările au fost sistate și până în acest moment nu s-au mai reluat, deși termenul contractual de finalizare a fost depășit cu peste 2 ani”, se precizează în scrisoarea deschisă către Guvernul României, Primăria Municipiului București și Primăria Sectorului 1.

De asemenea, semnatarii acestei scrisori solicită Guvernului ca „firma italiană SC CO.GE.FA SPA să fie trecută pe lista neagră a firmelor și societăților care au înregistrat întârzieri repetate în ceea ce privește realizarea contractului la termenul stabilit și în condiții de calitate, astfel încât aceasta să nu mai poată lua NICIODATĂ un contract în Romania”.  Totodată, propărietarii din Henri Coandă cer imperativ Guvernului României, Primăriei Municipiului București și Primăriei Sectorului 1 „să dispună de urgență măsuri pentru finalizarea cât mai curând posibil a lucrărilor din contractul menționat, astfel încât cele 1.000 de familii să se poată bucură de condiții de viață civilizate”. PUTEREA vă prezintă scrisoarea deschisă a grupului de proprietari din Cartierul Henri Coandă, precum și mai multe imagini cu dezastrul imobiliar din această zonă.

 

Către,

Guvernul României

Primăria Municipiului București

Primăria Sectorului 1

 

 

Stimată Doamnă Prim Ministru, Viorica Dăncilă

Stimată Doamnă Primar General, Gabriela Firea

Stimate Domnule Primar, Dan Tudorache

 

 

  Un grup de deținători de lot în Cartierul ANL Henri Coandă, București 

 

  a- îngrijorați de situația alarmantă a întârzierilor lucrărilor executate sub contractul “Realizarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare, iluminat public precum și drumurile aferente ansamblului de locuințe Henri Coandă lot 1, sector 1, București”, contract executat de o asociere de firme sub coordonarea firmei italiene SC CO.GE.FA SPA;

 

   b- constatând că practic de la sfirșitului anului trecut lucrările au fost sistate și până în acest moment nu s-au mai reluat, deși termenul contractual de finalizare a fost depasit cu peste 2 ani;

 

  c- în condițiile în care contractul este finanțat (există fonduri bugetate), lucrările în mod inexplicabil sunt blocate, nu sunt prezente utiliaje și personal de execuție în șantier;

 

  d- în condițiile în care Primăria Municipilului București deși, în urma procesului pierdut în justiție –Sentința Civilă nr. 8903/2011 definitivă și irevocabilă, pronunțată în dosarul 9308/302/2008 la Jud. Sector 5 și a Sentinței Civile nr. 8903/24.01.2012 laJud. Sector 6 – plătește penalități în cunatum de 50 lei/zi pentru fiecare zi până la finalizarea lucrărilor din contractul menționat, deși are pârghii contractuale (penalități etc.), nu reacționează în nici un mod la lipsa de implicare a contractorului și la situația de blocaj a lucrărilor continuând politica de obstrucționare manifestată de autoritățile locale în decursul timpului (v. Anexa 2);

 

  e- considerând că este necesară o schimbare de atitudine a tuturor factorilor implicați în finalizarea acestui contract;

 

  f- având în vedere situația socială gravă în care peste 1000 de familii sunt afectate de întârzierea cu peste 11 ani a finalizării cartierului (lipsa canalizării, a apei potabile, a accesului în cartier și a ieșirii din cartier, la care se adaugă prezența din abundență în tot cartierul a ambroziei-plantă ultraotrăvitoare și mai nou a prezenței firmei de comunicații net city care vrea să taie asfaltul acolo unde a fost turnat pentru a instala cablurile audio-video-internet după ce s-au montat trotuarele, distrugerea accelerată a autoturismelor, imposibilitatea accesului echipajelor salvării și pompierilor) și de 17 ani de la demararea proiectului de catre ANL în 2002!

 

  Solicităm Guvernului României, Primăriei Municipiului București și Primăriei Sectorului 1 să dispună de urgență măsuri  pentru finalizarea cât mai curând posibil a lucrărilor din contractul mentionat, astfel încât cele 1000 de familii să se poată bucura de condiții de viață civilizate .

   Solicităm guvernului ca firma italiană SC CO.GE.FA SPA să fie trecută pe lista neagră a firmelor şi societăţilor care au înregistrat întârzieri repetate în ceea ce priveşte realizarea contractului la termenul stabilit şi în condiţii de calitate, astfel încât aceasta să nu mai poată lua NICIODATĂ un contract în România;

 

 

Câteva considerente 

 

   1- înțelegem și regretăm starea de sănătate a doamnei primar general, căreia îi dorim refacerea completă a sănătății,

   

   2- din felul în care decurg lucrurile (lucrările) în cartierul Henri Coandă nu putem deduce decât câteva aspecte si anume

   

   a- ori primarul general a obosit în lupta pentru putere în  PSD și deci nu se mai poate ocupa și de treburile Capitalei,

   

   b- ori starea de sanătate a adus-o într-o stare de apatie, încât nu-i mai pasă de bucuresteni,

   

   c- ori realizează că a făcut prea puţin din ce a promis bucureştenilor  ca primar general şi prin urmare își dă seama că nu mai prinde un nou mandat de primar general,

   

   d- pe de altă parte când se zbătea să intre în cursa pentru prezidențiale afirma pe toate posturile de televiziune că un viitor președinte al României trebiue să fie un om în slujba cetățenilor, să facă ceva pentru români. Apreciem foarte mult această poziție, dar domnia sa în dubla calitate de Primar General și vicepreședinte PSD cum aplică în realitate această afirmație? Să fie vorba de, vorbe goale „pentru prostime, să nu aibă acoperire și în fapte reale? Aceasta să fie de fapt politica PSD din care face parte și al cărui partid îi este vicepreşedinte???

 

   e- ce ne facem doamnă Primar General cu firma de dirigenție pe care ați angajat-o pentru supervizarea lucrărilor de realizare a utilităților de apă menajeră, potabilă, căi de acces în și din cartier, a iluminatului public a aleilor, străzilor și bulevardelor, a canalizării nu și-a îndeplinit atribuțiile, deși încasează din banii noștri sume fabuloase? Cum a dat aviz firma de dirigenție și Inspectoratul de Stat în C-ții pentru asfaltarea bulevardului George Constantin fără a verifica dacă s-a făcut compactarea corespunzătoare a umpluturii înainte de așternerea asfaltului, știut fiind faptul că lucrările trebuie garantate timp de 5 ani de zile? Din acest motiv a trebuit ca trei luni de zile pe sensul către Voluntari să se decoperteze şi să se facă iar umplutură care să fie apoi compactată. Situația este similară și pe partea cealaltă a bulevardului. 

 

   f- apoi, unde dracu s-a pomenit ca lucrări importante să fie făcute fără planurile, fără proiectele necesare la fața locului, ceea ce a făcut ca buldozeriștii să spargă conductele de apă, de gaze sau de energie electrică, atunci când a trebuit să sape pentru a monta un gaigăr(cămin de scurgere a apei pluviale)

   

   g- cum să termini lucrări de mare anvergură doar cu un buldo excavator și cu un excavator la care se adaugă 2-3 muncitori, lucrându-se la nivel de avarie? Şi apopi cum să lucreze eficient domnul inginer Andrei, coordonatorul lucrărilor în cartierul Henri Coandă din partea firmei italiene, dacă are NUMAI un buldoexcavator, o basculantă şi un excavator, când este nevoie de multe utilaje şi forţă de muncă pentru a nu ne prinde iarna ca în anii trecuţi fără finalizarea lucrărilor contractate!?

 

    h- pentru că în șantier firmele executante afirmă că nu lucrează așa cum ar trebui sau chiar pleacă deoarece primăria generală de 2-3 ani nu a finanțat lucrările, context în care dorim să știm dacă s-a făcut finanțare, cât, cum, și în ce procent pentru pachetul 1- sector 1.

   

   i- o altă mare problemă este faptul că de circa 30 de zile a venit firma Net City pentru a monta rețeaua de cabluri pentru comunicații. Foarte bine până la un punct- acolo unde nu au fost realizate trotuarele și asfaltul nu este nicio problemă, dar ce te faci acolo unde este asfalt și trotuare??? Se va tăia asfaltul care are garanție 5 ani de zile de-a lungul străzilor și bulevardelor pentru montarea cablurilor, sau se va demonta trotuarul pentru a se monta cablurile-lucrare care este garantată doar 2 ani??? De ce onorata primărie generală nu a luat măsuri pentru ca acestă operațiune să fie realizată până la turnarea asfaltului sau realizarea trotuarelor?

   

  j- nu știm și nu cunoaștem misterul prin care primarul Sectorului 1, domnul DAN TUDORACHE, a acordat , potrivit spuselor reprezentanților firmei S.C. NET GATE  COMUNICAȚII SRL , cu sediul în str. Valea Ialomiței nr.1A,  bloc C18A, sc,1,apart.25, sect. 6, dreptul de a instala un cablu ca de amatori pentru a furniza locatarilor din cartierul Henri Coandă servicii de tv și internet contra unui abonament exorbitant de 120 de lei pe lună, obligatoriu pentru 2 ani. După cum se știe, primarul sectorului 1 nu are atribuții administrative în cartier deoarece acesta este în administrarea și finanțarea primăriei generale. Poate, organele abilitate ne vor lămuri și pe noi referitor la acest aspect. Apoi, să ne aducem aminte că în perioada campaniei electorale, domnul Dan Tudorache, a afirmat pe mai multe posturi tv că se va implica personal în finalizarea lucrărilor cartierului Henri Coandă, pentru că, nu-I aşa, avea nevoie de imagine şi de voturi!

   De atunci nu l-a văzut nimeni în cartier și nu l-a mai auzit nimeni vorbind despre acest cartier, deși zilnic este present pe un post tv sau altul. Curată demagogie și cerșeală de voturi, proprie și PSD-ului, care, asemenea găinii din poveste, cotcodăcește luni de zile, sperie lumea, o bagă în stress total despre ce o să facă și o să dreagă și apoi surpriză –în loc de un ou, vedem o biată și amărâtă mărgică- așa cum ne-a obișnuit de ani de zile PSD-ul cu oamenii lui, buni de gargară, nu de fapte, și cum la fel procedează și actualul Primar General Gabriela Firea Vrânceanu.

   

  k- firma italiană SC CO.GE.FA SPA; –antreprenor general în cartier manifestă totală lipsă de respect față de români pentru că nimeni nu intreprinde nimic, are întarzieri de circa 2 ani de zile în finalizarea contractului, nimeni nu ne apără de această bătaie de joc din partea italienilor, lumea vorbește de o înțelegere între oamenii primăriei generale și italieni, așa că noi , cei care am făcut împrumuturi bancare la care am plătit rate și  dobânzi nu avem altceva de făcut decât să așteptăm ca Bunul Dumnezeu să  o aducă pe doamna Firea pe cale cea dreaptă, să se gândească în mod real la necazurile noastre, înainte ca dansa să se gândească cum să-și ducă lupta pentru putere în PSD cu doamna Dăncilă. Ce pretenții să avem noi de la Primarul General Gabriela Firea care este implicată mai mult În lupta pentru putere decât În realizarea unor proiecte de care depinde un trai civilizat al bucureștenilor care au votat-o În acestă nobilă demnitate?  

 

  In speranța că veți da curs ingrijorărilor noastre, vă rugăm să acceptați mulțumirile noastre anticipate pentru sprijinul acordat În determinarea măsurilor adecvate pentru evoluția și finalizarea corespunzatoare a proiectului cartierului Henri Coandă.

 

  Ataşăm un set de fotografii care sunt grăitoare pentru batjocura italienilor şi a salariaţilor primăriei generale la adresa celor peste 1000 de familii din cartierul Henri Coandă .

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-31

Mai multe imagini:
S.O.S. Cartierul Henri Coandă: Continuă politica de obstrucționare a lucrărilor, manifestată de autoritățile locale din București!
zoom
S.O.S. Cartierul Henri Coandă: Continuă politica de obstrucționare a lucrărilor, manifestată de autoritățile locale din București!
zoom
S.O.S. Cartierul Henri Coandă: Continuă politica de obstrucționare a lucrărilor, manifestată de autoritățile locale din București!
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine