2020-06-02 05:25

Șoseaua Giurgiului s-a transformat în Șoseaua Verde

 |  12:01
Șoseaua Giurgiului s-a transformat în Șoseaua Verde

Puține sunt comunitățile locale care au reușit, într-un timp relativ scurt, să îmbunătățească substanțial atât infrastructura, cât și aspectul clădirilor, blocurilor de locuit și spațiilor de recreere. În Sectorul 4, printr-o strategie adecvată, această performanță a fost reușită grație unui efort continuu și susținut, astfel că astăzi vedem o zonă a Bucureștiului transformată radical, o evoluție de neimaginat cu doar trei ani în urmă. O parte importantă a proiectului integrat de reabilitare și modernizare a Sectorului 4 este Șoseaua Giurgiului.

Una dintre cele mai importante căi de acces în Capitală, Șoseaua Giurgiului face legătura cu localitățile importante din sudul țării, dar și cu cele de la granița cu Bulgaria, fiind prima arteră de circulație din Sectorul 4 care are un covor de iarbă pe ecartamentul liniilor de tramvai.

Primăria Sectorului 4 a realizat această investiție nu numai din motive estetice, ci și pentru a crește suprafața spațiului verde din sector și a reduce cât mai mult cantitatea de praf produsă de traficul foarte aglomerat din zonă.

Lucrarea, destul de complexă, a constat în înlăturarea dalelor vechi dintre șine, nivelarea suprafaței respective și pregătirea ei pentru montarea rulourilor de gazon, mai apoi fiind instalat și un sistem automat de irigații, care să împiedice uscarea ierbii.

Lucrările de înierbare fac parte dintr-un proiect extrem de amplu de „Reconfigurare, reabilitare și modernizare a sistemului rutier și de amenajare a spațiilor urbane verzi de pe Șoseaua Giurgiului”, menit să asigure condiții pentru un trafic decent, civilizat și în deplină siguranță, pe una dintre cele mai aglomerate artere din București.

Lucrările de modernizare au vizat atât partea carosabilă, cât și cea pietonală, ambele aflate într-o avansată stare de degradare, pe o lungime de 8 kilometri, pe ambele sensuri de circulație. 

Anumite tronsoane de pe Șoseaua Giurgiului au fost lărgite, iar trotuarele au fost astfel reconfigurate încât să aibă o lățime mai mare. Mai mult, au fost construite noi locuri de parcare în spic, ajungându-se la un total de aproximativ 2.000 de parcaje publice. 

Pentru prima dată, pe Șoseaua Giurgiului au fost create piste pentru biciclete, pe ambele sensuri de circulație, iar spațiile verzi au fost extinse la maximum și transformate în adevărate grădini publice, cu mobilier urban nou și zone de relaxare.

Mai mult, pentru reducerea poluării generate de traficul rutier, pe Șoseaua Giurgiului a continuat campania de plantare a arborilor - tei și prunus.

Toate aceste lucrări complexe au fost realizate de Socetatea ADP Sector 4, condusă de directorul general Marian Goleac.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-27

Mai multe imagini:
Șoseaua Giurgiului s-a transformat în Șoseaua Verde
zoom
Șoseaua Giurgiului s-a transformat în Șoseaua Verde
zoom
Șoseaua Giurgiului s-a transformat în Șoseaua Verde
zoom

Șoseaua Giurgiului s-a transformat în Șoseaua Verde
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine