2020-02-25 21:34

Spitalele nu vor mai putea atrage fonduri fără acreditare, susţine CoNAS

 |  19:03
Spitalele nu vor mai putea atrage fonduri fără acreditare, susţine CoNAS

Spitalele vor trebui să obţină acreditări dacă vor să mai atragă fonduri de la stat. Deacreditarea spitalelor se va ocupa Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor(CoNAS). Indicatorii în număr de peste 1.900 au fost stabiliţi în conformitatecu legislaţia din România în domeniul sănătăţii, ţinându-se cont de standardeleşi experienţa altor ţări din Uniunea Europeană, precum Germania, Franţa, MareaBritanie, Polonia, Spania, dar şi a unor ţări din afara spaţiului european(Columbia şi SUA).

Selecţia evaluatorilor externi, ce vor fi incluşi înechipele de acreditare a spitalelor, se va face prin achiziţie publică, înfuncţie de costul estimat al prestării de servicii. Costul estimat va depindede unitatea spitalicească ce urmează să fie supusă procesului de acreditare(spital judeţean sau comunal).

În prezent, la CoNAS se organizează cursuri pentruformarea evaluatorilor externi.

Pentru obţinerea acreditării, spitalele vor fi nevoite săachite o taxă al cărei nivel se aprobă prin ordin al CoNAS, la propunereaministrului sănătăţii.

CoNAS are ca principal obiectiv cartificarea calităţiiserviciilor medicale furnizate atât la nivel individual, cât şi la nivelnaţional. Comisia a fost înfiinţată în anul 2008 la cerinţele Uniunii Europene,fiind o oportunitate pentru România de a se alinia la standardele europene îndomeniul sănătăţii.

CoNAS nu are un sediu în proprietate, desfăşurându-şiactivitatea într-un apartament şi două garsoniere dintr-un imobil RA-APPS cusuprafaţa locativă totală de 222,51 mp. Pentru acest sediu, CoNAS nu plăteşte chirie,ci doar contravaloarea utilităţilor aferente.

Reprezentanţii CoNAS ne-au precizat că instituţiaare un preşedinte al organului colegial de conducere, doctor ConstantinIonescu-Târgovişte, şi un altul care asigură activitatea executivă.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-05-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine