2019-12-09 20:23

SPRIJIN financiar pentru gravide și cuplurile infertile

 |  17:03
SPRIJIN financiar pentru gravide și cuplurile infertile

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat miercuri că urmează să fie votate în ședința Consiliului general două proiecte care vin în sprijinul femeilor gravide și al familiilor care își doresc copii și nu pot avea pe cale naturală.

Propun dezbaterii și aprobării ședinței Consiliului General de astăzi două proiecte, care vor ajuta foarte mult familiile, care doresc să aibă copii. În București s-a constatat că în ultimii ani avem o problemă în privința  natalității, în sensul că acesta scade. De asemenea s-au făcut mai multe studii din care s-a relevat faptul că multe femei însărcinate din cauza lipsei banilor și uneori și a lipsei informațiilor nu merg la medic pe timpul sarcinii, astfel că, din păcate, sarcinile se pierd în luni avansate, sau se nasc copii cu malformații sau cu deficiențe. Vrem să venim în sprijinul femeilor însărcinate cu un sprijin din partea municipalității cu suma de 2000 de lei care va fi acordată sub forma unui voucher. Cu ajutorul acestor bani,  femeile însărcinate pot să achite analize care nu sunt decontate de Casa de Sănătate (...) sumele se vor acorda jumătate în săptămâna a zecea de sarcina, când sarcina este confirmată de medic și a doua parte a sumei, tot 1000 de lei în luna a șasea de sarcină, a spus Primarul Capitalei, Gabriela Firea, conform TVR.

Primăria Capitalei a propus și un ajutor pentru familiile care îți doresc copii și nu pot realiza acest lucru pe căi naturale.

Al doilea program extrem de important tot în sprijinul familiilor care doresc să aibă copii și din nefericire nu realizează acest lucru pe căi naturale și au o recomandare de la medici specialiști pentru a intra într-un program de fertilizare în vitro (...) Acest program se va numi O șansă pentru cuplurile infertile. (...) Prin acest program, Primăria Capitalei va ajuta cu un stimulent financiar de 3000 de euro,  echivalentul în lei a 13800 de lei, a spus Gabriela Firea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray