2019-10-14 06:33

Starea copiilor internaţi la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic-uremic

 |  11:13
Starea copiilor internaţi la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic-uremic

Şeful secției de Nefrologie de la Spitalul Marie Curie, Mihaela Bălgrădean, a declarat, joi, că şapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt în continuare internați la unitatea medicală, trei fiind la Terapie Intensivă în stare staționară.

"La ora actuală, în spitalul nostru mai sunt șapte copii internați cu diagnosticul de sindrom hemolitic-uremic. Dintre aceștia, trei se află pe secția de Terapie Intensivă în stare staționară cu dializă peritoneală, nu mai rău decât erau ieri. Ceilalți patru, care sunt pe secția de Nefrologie, doi au încă acest tratament — dializă peritoneală, iar ceilalți doi sunt fără dializă peritoneală, în stare bună, aș putea să spun din ce în ce mai bună de la o zi la alta", a precizat medicul, potrivit Agerpres.

Şeful secției de Nefrologie de la Spitalul Marie Curie a mai spus că „momentul externării este un moment foarte important pentru noi, dar el se leagă de mai multe lucruri”.

„Se leagă de felul în care părinții au înțeles cum să urmărească în continuare această boală în convalescență acasă, se leagă de niște parametri biologici de care noi trebuie să ne asigurăm că sunt deja în limite fiziologice, se mai leagă de curajul pe care îl au acești părinți de a-și îngriji în continuare copiii acasă. (...) Aceasta este o boală care va fi urmărită multă vreme de acum încolo, pentru unii dintre ei — un an, poate și mai mult—, pentru că ceea ce interesează este evoluția funcției renale", a explicat medicul.

Mihaela Bălgrădean a mai spus că la Spitalul "Marie Curie" nu au mai fost internați copii cu sindrom hemolitic-uremic în afară de cei care sunt tratați în prezent. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-18

In legatura cu acest articol...

Ministrul Sănătăţii, despre bebeluşii din Argeş: Sunt foarte frustrat pentru că nu există rezultatele anchetei

Ministrul Sănătății, în vizită la bebeluşii internaţi la Spitalul Marie Curie

Victor Ponta: Nimeni nu i-a în seamă tragedia bebeluşilor. Nu e un interes politic direct

Încă un bebeluș a decedat la Marie Curie

Medic de la Marie Curie: Va fi extrem de greu de dovedit cauza exactă a bolii bebeluşilor

Europarlamentarii PSD fac apel la Guvern: Să ceară sprijin european în cazul bebeluşilor din Argeş

Cazul bebeluşilor din Argeş. Corpul de control al premierului face verificări

Părinţii copiilor cu sindrom hemolitic-uremic vor să dea în judecată statul
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray