2020-04-05 19:40

Start ”cu stângul” pentru Muzeul Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu

 |  15:28
Start ”cu stângul” pentru Muzeul Constantin Brâncuși, din Târgu Jiu

Deschis miercuri, cu ocazia Zilei Naționale Brâncuși, muzeul cu poartă numele marelui sculptor este acum obiectul unui dosar penal.

Dosarul - unul in rem - a fost deschis de polițiștii din Târgu Jiu, în urma unei sesizări ce semnalează că la Muzeul Naţional "Constantin Brâncuşi" au fost efectuate lucrări fără autorizaţie de construcţie.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj a declarat, pentru agerpres.ro, că polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează cercetări în cazul unui dosar penal pentru executarea de lucrări fără autorizaţie de construcţie.

Directorul interimar al Muzeului Naţional "Constantin Brâncuşi", Denisa Şuţă, spune că este vorba despre lucrări de igienizare, care nu necesită avize de la Ministerul Culturii.

"Am făcut lucrări de igienizare. (...) Sunt lucrări care nu necesitau aviz de la Ministerul Culturii sau altfel de autorizaţii. (...) Nu sunt lucrări de reparaţii, sunt lucrări de igienizare", a precizat, pentru AGERPRES, Denisa Şuţă.

Inaugurat miercuri, cu ocazia Zilei Naţionale Brâncuşi, la 144 de ani de la naşterea sculptorului, muzeul funcţionează în Casa Gănescu, monument istoric din secolul XIX, situat în centrul municipiului Târgu Jiu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine