2020-06-05 09:35

STATISTICĂ. Aproximativ 9,7 milioane de ROMÂNI sunt plecați în străinătate

 |  12:47
STATISTICĂ. Aproximativ 9,7 milioane de ROMÂNI sunt plecați în străinătate

Aproximativ 9,7 milioane de români sunt plecați în afara granițelor conform ultimelor statistici. Ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, susține că principalele motivele ale emigrării sunt sărăcia, corupția și calitatea slabă a clasei politice și sărăcia.

"(...) Toate aceste lucruri i-ar determina pe ei să se întoarcă acasă. (...) Motivele cele mai des invocate când vine vorba de România sunt neajunsurile materiale cotidiene, veniturile mici, lipsa unui loc de muncă decent, stabilitatea, calitatea slabă a clasei politice de-a lungul timpului, corupția. Remedierea acestor motive ale plecării lor ar constitui motivul principal pentru întoarcerea în România, însă probabilitatea celor chestionați în următorii patru ani ne arată că un număr mic dintre aceștia își doresc să se întoarcă”, a declarat Intotero, citată de Mediafax. 

Ministrul a apreciat că cifra românilor plecați în străinătate este "foarte mare”: "Vreau să vă spun că vorbim aici de români care au plecat în perioada `45-`90. Au plecat din cauza unui regim la vremea respectivă, apoi sunt cetățenii care au plecat după `90 și mare parte din ei au plecat în special în țările din UE, după intrarea României în UE”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine