2019-12-14 07:30

Statul şi-ar putea asuma efectele vaccinurilor

 |  10:21
Statul şi-ar putea asuma efectele vaccinurilor

Conform unui nou proiect de lege al vaccinării, se propune asumarea efectelor negative ale substanţelor şi intervenţia statului

"Până în acest moment, statul nu îşi asumă complicaţiile sau sechelele apărute în urma vaccinării. În acest proiect, propunem ca statul să îşi asume această responsabilitate şi să intervină prin sprijin financiar, social. Încă nu s-a stabilit în ce fel îşi va asuma acest lucru, dar, pentru prima dată, se ia în calcul acest aspect", a spus directorul general adjunct al Direcţiei Generale Asistenţă Medicală şi Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii, Amalia Şerban, la Forumul naţional "Stop gripa".

Proiectul de act normativ vizează şi asigurarea unui stoc de vaccin, acest lucru nefiind permis de procedurile aflate în vigoare în prezent. Directorul din Ministerul Sănătăţii a spus că acest stoc ar fi util în perioadele în care vaccinurile nu sunt disponibile.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a mai spus că proiectul ar fi trebuit să fie finalizat în luna octombrie, dar pentru că pe parcursul ultimelor luni au mai apărut probleme de reglementat, acesta ar putea fi gata în noiembrie sau decembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-15

In legatura cu acest articol...

Începe campania de vaccinare antigripală. Ce trebuie să ştiţi

Legea vaccinării nu prevede amenzi pentru părinţi. Ministrul Bănicioiu spune că proiectul nu a ajuns în forma finală
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray