2020-06-05 10:19

Statul vrea să reducă cu 50% numărul deceselor provocate de accidente auto

 |  18:55
Statul vrea să reducă cu 50% numărul deceselor provocate de accidente auto

Prin aplicarea Strategiei Naționale de Siguranță Rutieră 2016 - 2020, document prezentat miercuri într-o conferință de presă, Ministerul Transporturilor vrea să reducă la jumătate numărul de decese din traficul rutier până în 2020, față de evaluările înregistrate în 2010.

"Strategia are direcții clare dar și măsuri care au început să fie aplicate. Această strategie nu a existat în România. Este o călătorie lungă și care nu o să fie ușoară, dar care începe cu primii pași. Este foarte mult de făcut. Avem curajul și determinarea să începem și alții să continue. Datoria noastră este să începem să prezentăm și să clarificăm, dacă sunt lucruri de clarificat", a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, în cadrul conferinței, potrivit Agerpres.

Strategia are mai multe direcții de acțiune, printre care cercetare, siguranța vehiculelor, transport și mobilitate sau siguranța infrastructurii rutiere.

Pe cercetare, Ministerul Transporturilor are în vedere actualizarea costurilor sociale ale accidentelor rutiere, stabilirea viziunilor și a obiectivelor detaliate de siguranță rutieră, colectarea, analiza și diseminarea datelor statistice, implementarea unui sistem de monitorizare și evaluare a siguranței rutiere, îmbunătățirea cercetării, dezvoltării și transferului de cunoștințe.

Elaborarea unor standarde privind pistele pentru bicicliști

În ceea ce privește siguranța vehiculelor, aceasta se referă la introducerea inspecțiilor tehnice de siguranță pentru repunerea în circulație a vehiculelor implicate în accidente rutiere. De asemenea, strategia mai prevede efectuarea de cercetări pe vehicule implicate în accidente privitoare la comportamentul subansamblurilor și sistemelor în caz de accident și la modul de restabilire a parametrilor lor.

Pe transport și mobilitate se are în vedere creșterea siguranței transportului rutier de mărfuri și de persoane prin curse regulate și promovarea transportului combinat. De asemenea, tot la acest capitol este vorba despre revizuirea reglementărilor de dezvoltare urbană: autostrăzi și centuri ocolitoare, limitarea extinderii intravilanului, restricționarea construirii adiacent arterelor de tranzit și ocolitoare.

Siguranța infrastructurii rutiere prevede îmbunătățirea managementului în acest domeniu, respectiv tratarea punctelor negre și actualizarea standardelor de construcție a drumurilor. La siguranța drumurilor publice se are în vedere controlul și sancționarea administratorilor/executanților pentru neasigurarea viabilității drumului în condiții de siguranță și inspecții de siguranță rutieră periodică și la accidentele grave. Se are în vedere realizarea de amenajări speciale destinate participanților vulnerabili la trafic: elaborarea de standarde privind pistele pentru bicicliști, introducerea de cerințe de proiectare privind separarea traficului motorizat de cel nemotorizat. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine