2019-11-15 00:16

 |  11:18

Ștefan Aprodu, multiplu olimpic la vioară, pe scena Ateneului Român la doar 14 ani


Are doar 14 ani şi peste 60 de premii câştigate la concursuri din lumea întreagă. Ştefan Aprodu studiază vioara la Colegiul de Arte „Dinu Lipatti” din Bucureşti, sub îndrumarea profesoarei Magdalena Ursu, una dintre persoanele căreia îi datorează aplauzele de la finalul fiecărui recital. Este multiplu olimpic la vioară şi are sute de ieşiri pe scenă, iar acum se pregăteşte pentru un recital în Sala Mare a Ateneului.

„Am început vioara serios în clasa I. Văzusem o vioară la niște prieteni când aveam 4 ani și m-am rugat de mama să îmi cumpere și mie una. Nu știam să cânt nimic la ea. O scoteam din cutie, o potriveam la gât și mă înclinam bucuros așteptând aplauze de la părinți. În clasa întâi am început serios. Am avut uriașa șansă de a intra la clasa doamnei profesoare Magdalena Ursu, la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti. Ea mi-a devenit reper nu numai muzical, ci și moral, emoțional...”, spune Stefan Aprodu.

„Am avut noroc să am talent, dar, de fapt, e foarte multă muncă, multe renunțări, dar și multe satisfacții. Premii, trofee, olimpiade naționale, toate acestea sunt importante. Te bucuri pentru fiecare recunoaștere, pentru că în spatele fiecărui premiu sunt multe ore de studiu, multe emoții... Dar eu mă simt norocos, pentru că munca mea nu a fost în zadar. Am fost premiat la concursuri internaţionale de prestigiu, precum Remember Enescu, Cornelia Bronzetti, The Muse în Grecia, Melos la Roma, și multe altele. La Dorothy Kitchen & Erich Bergel am obținut Marele Trofeu, cea mai importantă distincție din întreaga competiție la categoria de vârsta de până în 30 de ani. Vara trecută am fost invitat în Japonia să cânt cu o orchestră din Takasaki, dar am avut bucuria de a cânta și cu alte orchestre din România. Luna viitoare voi cânta în sala mare a Ateneului alături de Orchestra Juriștilor din Germania.”, ne mărturiseşte violonistul.

Cu maturitatea unui adult, copilul de 14 ani, deja cu palmaresul profesional al unui artist consacrat, recunoaşte că nu-i este uşor să călătorească atât de mult, să se pregătească intens pentru cariera de muzician şi să facă faţă şi programului încărcat de la şcoală. Însă aplauzele de la finalul fiecărui recital, susţinerea părinţilor mândri de el şi a profesoarei sale, care îl priveşte de fiecare dată cu lacrimi de emoţie îi dau puterea de care are nevoie.

„Sper să reușesc să mă pregătesc pentru concursurile mari și să am o carieră de solist. E greu, dar eu sunt ambițios și am lângă mine un profesor excepțional. În cariera asta, e important fiecare pas!”, mărturisește tânărul artist Ștefan Aprodu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray