2020-07-07 03:38

Strat de zăpadă de 80 de centimetri, turişti întorşi din drum

 |  19:00
Strat de zăpadă de 80 de centimetri, turişti întorşi din drum

Mai mulţi turişti, printre care şi copii, au încercat să ajungă în acest week-end în staţiunea vâlceană Vârful lui Roman. Deoarece în zonă ningea viscolit, iar zăpada depăşea şi 50 de centimetri, salvamontiştii i-au convins pe cei 24 turişti să se întoarcă din drum, potrivit realitatea.net. Cel mai important, pe drumul staţiune staţiune nu intervenise nici un utilaj de deszăpezire.

„La Vârful lui Roman, aseară (vineri seara-n.r.), 9 maşini care voiau să urce la una dintre pensiuni, au trebuit să întoarcă. Iniţial, au încercat să urce. Le-am solicitat să întoarcă şi până la urmă, cu un pic de discuţii aşa...ştiţi cum e, că unii vor să ajungă la pensiune, oamenii plătiseră cazări... Până la urmă au înţeles şi oamenii au făcut cale-ntoarsă. (...) Zăpada era mare şi ningea viscolit. Stratul de zăpadă este, după 1.800 metri altitudine, între 50 şi 80 centimetri. E zăpadă ninsă, dar există zone unde a fost viscolită şi unde sunt troiene care depăşesc un metru. (...) Drumul nu e <desfăcut>. Eu am coborât acum ceva timp de acolo. Erau maşini care urcau, se întorceau. Am stat de azi dimineaţă pe acolo şi i-am mai întors şi eu. Dacă nu e <desfăcut> drumul, ar trebui pus un panou cu

Proprietarii de pensiuni din staţiune spun că nu sunt turişti în pensiuni, dar că angajaţii sunt blocaţi acolo pentru că drumul este acoperit cu un strat gros de zăpadă.

„Nu se poate ajunge. A nins ieri toată ziua. Şi alaltăieri, dar momentan nu mai ninge. Drumul e blocat. Zăpada are cam 30 de centimetri. N-am turişti că n-au putut să ajungă. Am doar angajaţii mei. 24-26 de turişti ar fi trebuit să ajungă. Voiau să stea de vineri până duminică. Turiştii au urcat şi n-au putut să înainteze. M-au sunat dacă am vreo soluţie. Oamenii aveau copii mici, aşa că s-au întors”, a spus, corespondentul Mediafax, proprietarul unei pensiuni din staţiunea Vârful lui Roman.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz