2020-02-18 03:24

STUDIU: 97% din românii singuri cred că o FAMILIE i-ar face FERICIȚI

 |  02:07
STUDIU: 97% din românii singuri cred că o FAMILIE i-ar face FERICIȚI

Familia înseamnă pentru români mai ales dragoste (76%) și siguranță (56%), dar și sprijin moral (53%) și acceptare necondiționată (35%), arată rezultatele unui sondaj efectuat de Sentimente.ro cu ocazia Zilei Internaționale a Familiei. Sprijinul financiar ce ar putea veni pe această cale contează doar pentru 15% din românii singuri, în timp ce doar 3% consideră familia o bătaie de cap în plus.

Lucrurile stau la fel pentru românii singuri care consideră că o familie este completă atunci când apar și copii: 45% din aceștia văd în familie principalul sprijin, o sursă constantă de dragoste, dar și de siguranță.

97% din participanții la sondaj au declarat că au nevoie să simtă că fac parte dintr-o familie ca să fie fericiți și chiar consideră că o familie îți prelungește viața (25%). De altfel, cei mai mulți români singuri își doresc copii și un procent semnificativ (38%) îl au persoanele care au trecut printr-un divorț sau o despărțire.

“Cel mai mare procent al utilizatorilor site-ului sunt persoane care declară la crearea contului că își doresc o relație serioasă sau chiar să se căsătorească. Nu pentru că există o obligativitate, ci pentru că, real, asta își doresc, iar acest lucru se vede din felul deschis în care comunică, inclusiv atunci când își găsesc un partener pe site. Astfel, zilnic, avem cel puțin 10 mesaje de la persoane care renunță la cont pentru că au intrat într-o relație serioasă cu o persoană întâlnită aici”, a precizat Flori Dragomir, vicepreședinte fondator Sentimente.ro.

În plus, sondajul a mai arătat că familia nu ține strict de viața de cuplu. Pentru aproape un sfert dintre cei care au răspuns la întrebări  și alte rude, de sânge sau prin alianță, fac parte din sistemul de suport familial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine