2019-08-19 05:06

Studiu: Majoritatea ȘOFERILOR nu se simt în SIGURANȚĂ în trafic

 |  20:25
Studiu: Majoritatea ȘOFERILOR nu se simt în SIGURANȚĂ în trafic

Aproape toţi şoferii din România au fost agresaţi în trafic de ceilalţi conducători auto, după cum arată un studiu al poliţiei pentru siguranţa rutieră. Aproape un sfert dintre şoferi recunosc că fac depăşiri periculoase, trec pe roşu sau sunt atenţi la telefon şi GPS în loc să se uite pe unde merg.

Peste o mie de şoferi din România au fost întrebaţi în cadrul unui studiu, dacă se simt în siguranţă în trafic iar mai mult de jumătate au răspuns că nu. Mai mult, peste 300 de conducători auto au recunoscut că au agresat fizic alţi şoferi, i-au urmărit sau le-au blocat maşinile după ce au fost incomodaţi în trafic. Potrivit datelor, cei mai predispuşi la agresivitate sunt şoferii până în 25 de ani, cei care conduc maşini puternice sau cei cu atestate profesionale.

Aglomeraţia din trafic, ambuteiajele, schimbarea direcţiei de mers fără semnalizare sau neacordarea de prioritate, iată câteva din motivele pentru care şoferii devin agresivi la volan.

Specialiştii în siguranţa rutieră îi sfătuiesc pe şoferi să nu răspundă la agresivitate.

Pe de altă parte, traficul nu ar mai fi atât de aglomerat dacă şoferii nu ar mai bloca intersecţiile şi nu şi-ar mai lăsa maşinile peste tot. Curios este că potrivit studiului, în ultimii 8 ani, şoferii au mai renunţat la alcool sau la telefon mobil când sunt la volan, dar nu şi la mâncare, deci acest obicei este considerat riscant.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray